Fener Rum Patriği Bartholomeos:

Fener Rum Patriği Bartholomeos, kendisine suikast düzenleneceği iddiasına ilişkin, "Her şeyden önce yüce Allah, ondan sonra devletimizin emniyet mensupları bizi

Fener Rum Patriği Bartholomeos, kendisine suikast düzenleneceği iddiasına ilişkin, "Her şeyden önce yüce Allah, ondan sonra devletimizin emniyet mensupları bizi gayet iyi korumaktadır" dedi.

Bartholomeos, Kültür ve Sanat Evi'nin (Aziz İoannis Kilisesi) açılışını yapmak üzere geldiği Uzunköprü'de Belediye Başkanı Enis İşbilen'i, Meclis Salonu'nda ziyaret etti.

Çok önemli bir açılışı yapmak için Uzunköprü'ye kalabalık bir heyetle geldiklerini belirten Bartholomeos, ilçede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Reklam
Reklam

Bartholomeos, Türkiye ve Yunanistan'daki eski eserlerin ve kutsal mekanların, restore edilerek ayağa kaldırılması gerektiğini vurgulayarak, "Aziz İoannis, yani Yahya Peygamber Kilisesi'nin açılışını yapmak amacıyla buraya geldik. Çünkü Belediye Başkanının ve mesai arkadaşlarının aldığı bu inisiyatifi ve yaptıkları bu restorasyonu takdir ediyoruz. Yunanistan ve Türkiye'de bu gibi eski eserlerin, kutsal binaların, ibadet yerlerinin restore edilip ayakta durmalarını mümkün kılmanın, hepimizin vazifesi olduğuna inanıyoruz" diye konuştu.

-"Hiç endişem ve korkum yok"-

Fener Rum Patriği Bartholomeos, ziyaretin ardından bir gazetecinin "Size suikast hazırlığında olan bir kişi yakalandı. Bununla ilgili neler söylemek istersiniz-" sorusu üzerine, konuya önem vermediğini belirterek, "Eminim ki, her şeyden önce yüce Allah, ondan sonra devletimizin emniyet mensupları bizi gayet iyi korumaktadır. Hiç endişem yok. Hiç korkum yok. Onun için buraya kadar geldim. Her tarafa gidiyorum. Programımı değiştirmiyorum. Allah'a şükür, emin ellerdeyim" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Muhabir: Hakan Şahin

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: