Fener Rum Patriği Bartholomeos Nevşehir'de

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kapadokya'da ayin yönetti. Patrik Bartholomeos, "Hristiyan-Müslüman ayrımı yapmadan bu topraklarda sevgi...

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Kapadokya'da ayin yönetti. Patrik Bartholomeos, "Hristiyan-Müslüman ayrımı yapmadan bu topraklarda sevgi yolunda ömrünü tamamlamış herkesin mekanı cennet olsun" dedi.

Fener Rum Patriği Bartholomeos, Nevşehir'in Ürgüp ilçesine bağlı Mustafapaşa beldesinde, 1600 yılında tüf kaya oyularak ve dış çevresi yöre taşları kullanılarak yapılan ancak zaman içerisinde harabeye dönüşen Aios Nichole Manastırı'nın, onarım çalışmalarının ardından hizmete açılış törenine katıldı. Törene Patrik Bartholomeos'un yanı sıra Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak ve Yunanistan'dan gelen yaklaşık bin Ortodoks da katıldı.

Reklam
Reklam

Manastırın açılışına akşam saatlerinde gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos, Ortodoks cemaatinin sevgi gösterileri ile karşılandı. Manastır girişinde mum yakan Patrik Bartholomeos, daha sonra bahar ayini yönetti. Ayinde İncil'den okuma yapan Patrik Bartholomeos, ayin sonunda yaptığı konuşmada, "Kapadokya, insanı huzura sevk eden manevi atmosferi ile bizleri her sene kendine çekmektedir. Bu bölge, Hristiyanlığın en eski dönemlerinden itibaren seçkin din alimleri ve kutsal şahsiyetler yetiştirmiş bir bölgedir. Bu kişiler, Tanrı sevgisi ile yola çıkmışlar ve sayısız zorluklara göğüs germişlerdir. Hristiyan-Müslüman ayrımı yapmadan bu topraklarda sevgi yolunda ömrünü tamamlamış herkesin mekânı cennet olsun" diye konuştu.

Mustafapaşa Belediye Başkanı Levent Ak ise, Kapadokya gibi bir dünya mirasını dil, din, ırk farkı gözetmeksizin gelecek kuşaklara aktarmak istediklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: