Fenerbahçe 0-3 Bursaspor özet ve golleri

Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında Fenerbahçe ile Bursaspor karşı karşıya geldi. Bu mücadelede Fenerbahçe, Bursaspor'a 3-0 mağlup oldu. Bursaspor'un gollerini Volkan Şen, Fernandao ve Şamil kaydetti.

Fenerbahçe ile Bursaspor Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadelede Fenerbahçe, Bursaspor'a 3-0 mağlup oldu. Bursaspor'a galibiyeti getiren gollerini Volkan Şen, Fernandao ve Şamil kaydetti. Bursaspor böylelikle finalde Galatasaray'ın rakibi oldu.

MAÇ ÖZETİ (İLK YARI)

Fenerbahçe-Bursaspor karşılaşması, Fenerbahçeli futbolcuların vuruşuyla başladı. Maçın ilk tehlikeli pozisyonu Sarı-Lacivertli ekipten geldi. Dakikalar 3'ü gösterdiğinde Alper Potuk ceza sahası dışından uzak köşeye harika bir vuruş yaptı fakat Harun topu parmaklarının ucuyla kornere çelmeyi başardı. Bursaspor ise ilk tehlikeli atağını 17 dakikada gerçekleştirdi. Sağ kanattan gelişen Yeşil-Beyazlı ekibin atağında Şener yerden sert bir orta yaptı. Bursaspor'un golcü ismi Fernandao meşin yuvarlağa dokundu ama top kale direğinin hemen yanından auta gitti. Fenerbahçe Bursaspor karşılaşmasında dakikalar 33'ü gösterdiğinde güzel paslaşmalar sonucu rakip ceza alanı ön bölümüne kadar giden Bursaspor'da Belluschi'nin ara pasında ceza alanında topla buluşan Volkan, önce Bekir'den sıyrıldı ve ardından ayak içi vuruşuyla topu uzak köşeden ağlara gönderdi:0-1. İlk yarının kalan bölümünde başka gol olmayınca Bursaspor soyunma odasına 1-0 üstünlükle gitti.

Reklam
Reklam

MAÇ ÖZETİ (İKİNCİ YARI)

Fenerbahçe Bursaspor karşılaşmasının ikinci yarısına Fenerbahçe hızlı başladı. 50. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Kuyt ortasını yaptı, Emenike sert gelen topa kafa vuruşunu yaptı fakat top auta gitti. Dakikalar 75'i gösterdiğinde Bursaspor farkı ikiye çıkardı.Sağ kanattan gelişen Bursaspor atağında Ozan Tufan, topu ceza alanına kadar taşıyıp sağ yan çizgisinden ceza alanına giren Volkan Şen'e pasını verdi. Volkan önce Bakambu ile paslaştı ve ardından penaltı noktası yakınlarındaki Fernandao'ya pasını verdi. Fernandao, ayak içiyle sağ köşeye düzgün bir vuruş yaparak takımını 2-0 öne geçirdi. 76. dakikada Kadlec Fernandao'yu formasından çekerek 2. sarı karttan kırmızı kart gördü ve takımını 10 kişi bıraktı. Dakikalar 84'ü gösterdiğinde kullanılan serbest vuruşta Josue'nin ceza alanına ortasında savunma arkasına iyi sarkan Şamil'in yakın mesafeden kafa vuruşunda top ağlarla buluştu:0-3. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fenerbahçe-Bursaspor karşılaşması 3-0 Timsahların üstünlüğüyle sonuçlandı.

Reklam
Reklam

SARAÇOĞLU’NDA ‘YÖNETİM İSTİFA’ SESLERİ

Fenerbahçe'nin kupada Bursaspor'a 3-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından bir grup taraftar, başkan Aziz Yıldırım'ı istifaya davet etti. Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş karşılaşmasında Bursaspor'a 3-0 mağlup olan sarı-lacivertli ekip, kupaya veda etti. Bursaspor'un 3. golü bulmasının ardından tribünlerin bir bölümünde ‘Yönetim istifa' tezahüratları yükselirken, başka bir bölümünde ise istifa tezahüratlarına tepki geldi. Tribünlerde yaşanan bu gerilim maç sonunda da devam etti. Stadyum çevresinde bir grup sarı-lacivertli taraftarlar, ‘Diktatör istifa' şeklinde tezahürat yaptı. Başka bir grup ise bu tezahüratlara karşılık verince olaya çevik kuvvet ekipleri müdahale etti. Kısa süreli yaşanan gerilimin ardından gruplar olaysız şekilde dağıldı.

FENERBAHÇE 0 - 3 BURSASPOR

STAT: Şükrü Saracoğlu

HAKEMLER: Bülent Yıldırım, Baki Tuncay Akkın, Asım Yusuf Öz

FENERBAHÇE: Mert, Bekir, Mehmet Topal, Kuyt, Meireles (Dk.84 , Selçuk (Dk.61 Mehmet topuz), Alves, Kadlec, Alper, Emenike (Dk.64 Webo), Gökhan Gönül.

Reklam
Reklam

TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

BURSASPOR: Harun, Şener, Şamil, Serdar, Aziz Behich, Ozan Tufan, Belluschi, Volkan (Dk.90 Enes Ünal), Bakambu, Josue, Fernandao

TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

GOLLER: Dk.33 Volkan Şen, Dk.75 Fernandao, Dk.84 Şamil (Bursaspor)

KIRMIZI KART: Dk.76 Kadlec (Fenerbahçe) SARI KARTLAR: Emenike (Fenerbahçe), Şener Özbayraklı (Bursaspor)