Fenerbahçe: 1 - Kayserispor: 0

Stat: Şükrü SaracoğluHakemler: Bülent Yıldırım, Serkan Gençerler, Erdinç SezertamFenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Yobo, Bilica, Ziegler,...

Stat: Şükrü Saracoğlu

Hakemler: Bülent Yıldırım, Serkan Gençerler, Erdinç Sezertam

Fenerbahçe: Volkan, Gökhan Gönül, Yobo, Bilica, Ziegler, Mehmet Topuz, Baroni, Emre, Caner, Stoch, Alex

Kayserispor: Navarro, Hasan Ali Kaldırım, Eren, Khizanishvili, Troisi, Abdullah Durak, Nunez, Sefa, Furkan, Peter Pekarik, Gökhan Ünal

Gol: Dk. 11 Alex (Fenerbahçe)

Sarı kart: Dk. 42 Mehmet Topuz (Fenerbahçe)

Spor Toto Süper Lig'in 21. haftasında Fenerbahçe ile Eskişehirspor arasında oynanan karşılaşmanın ilk yarısını ev sahibi ekip Alex'in golüyle 1 - 0 önde tamamladı.

Reklam
Reklam

Ligde 34 maçlık bölümün ikinci yarısına 18. haftada deplasmanda Orduspor beraberliğiyle (1 - 1) başlayan sarı - lacivertli ekip, 19. haftada Gaziantepspor (3 - 1) ve 20. haftada Manisaspor (2 - 1) galibiyetlerinin ardından Kayserispor karşısında, seyircisinin önüne galibiyet için çıktığı mücadelenin ilk yarısını 1 - 0 önde tamamladı.

Fenerbahçe bir süredir sakatlığı nedeniyle takımdan ayrı çalışan Alex iyileşti. Sakatlıkları süren Selçuk, Bekir ve Sezer eksik olan isimler. Issier Dia, Senegal Milli Takımı'yla Afrika Kupası'nda yer aldığı için kadroda yeralmadı.

İkinci yarıda çıktığı 3 maçta 1 puan alan konuk ekip ise Kadıköy'den puan çıkarma peşinde olmasına rağmen ilk yarıda gol atma başarısı gösteremedi ve içeriye 1 - 0 yenik girdi. Kayserispor'da kadro dışı bırakılan Amrabat ve sakatlığı bulunan Biseswar kadroda yok. Hafta içinde Santana'nın sözleşmesi karşılıklı olarak feshedildiği için bu oyuncu da kadroda kendine yer bulamadı.

4 FUTBOLCU KART SINIRINDA

Bu arada sarı - lacivertli ekipte maç öncesi 4 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Ligde geride kalan 20 haftada, forma giydikleri maçlarda toplam 3'er sarı kartları bulunan Gökhan Gönül, Reto Ziegler ve Caner Erkin, Kayserispor karşısında birer sarı kart daha görmeleri durumunda 22. haftadaki İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesinde cezalı duruma düşecekler.

Reklam
Reklam

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

4. dakikada Mehmet Topuz'un sağ kanattan ceza alanı içine yaptığı ortada Hasan Ali'nin ters kafa vuruşu az farkla üstten kornere çıktı.

5. dakikada Alex'in ortasında Bilica'nın kafa vuruşu kalecide kaldı.

11. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada Alex, orta alandan kaptığı topla ceza alanına kadar geldi. Ancak daha sonra topu ayağından fazla açınca kaybetti. Pozisyonun devamında Pekarik, kalecisi Navarro'ya topu gönderdi. Kaleci topu ayağında fazla tutup uzaklaştırmayınca Alex, baskı yapıp kaptı ve boş kaleye gönderdi: 1 - 0.

14. dakikada Stoch'un soldan ceza alanı içine yaptığı ortada Yobo'nun kafayla içeriye çevirdiği topu Bilica kafasıyla tamamladı. Ancak kaleci Navarro son anda meşin yuvarlağı üstten kornere çeldi.

25. dakikada Gökhan Gönül'ün sağdan yaptığı ortada Alex'in üzerinden atladığı topla buluşan Baroni'nin sert şutunu kaleci kornere tokatladı.

33. dakikada konuk ekip etkili geldi. Bu dakikada sağ kanattan ceza alanına giren Furkan'ın ortasında topla buluşan Abdullah Durak'ın altı pas çizgisi üzerinden sert şutu kaleci Volkan'dan geri döndü. Daha sonra araya giren savunma tehlikeyi kornerle uzaklaştırdı.

Reklam
Reklam

38. dakikada Furkan'ın ortasında Caner'in ayağına çarpan top yön değiştirerek havalandı. Ön direkte kafayla aşıran Gökhan Ünal'ın vuruşu kaleci Volkan da kaldı.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maçın ilk yarısı Fenerbahçe'nin 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz