Fenerbahçe 3 - 0 Grasshoppers

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi Play-off turu ilk maçında Grasshoppers'la Kadıköy'de karşılaştı. Yeni teknik direktör Dick Advocaat'la ilk karşılaşmasına çıkan Sarı-Lacivertliler rahat geçen 90 dakikada Zürih temsilcisini Aatif Chahechouhe ve Stoch'un (2) golleriyle 3-0 mağlup etti. Avrupa Ligi'nde gruplara kalmak için büyük avantaj yakalayan Fenerbahçe rövanşı 25 Ağustos Perşembe akşamı İsviçre'de oynayacak.

FENERBAHÇE 3 - 0 GRASSHOPPERS
STAT: ÜLKER
HAKEM: ROBERT SCHÖRGENHOFER
FENERBAHÇE: Volkan, Van der Wiel, Hasan Ali, Roman, Skrtel, Ozan, Mehmet Topal, Salih, Aatıf (Dk.69 Stoch), Emenike, Fernandao (Dk.69 van Persie)
GRASSHOPPERS: Vasic, Kallström, Pnishi, Sigurjonsson (Dk.84 Brahimi), Basic, Lavanchy, Munsy, Caio Cesar (Dk.75 Florian Kamberi), Bamert, Lüthi, Gjorgjev (Dk.66 Lucas Andersen)
GOLLER: Dk. 4 Aatif, Dk.72 Stoch (Fenerbahçe)
SARI KART: Ridge Munsy (Grasshoppers)

Fenerbahçe yeni teknik direktörü Dick Advocaat ile maça golle başladı.Dakikalar 4'ü gösterdiğinde orta alanda topu alan Salih Uçan hızlı bir şekilde ceza alanına girdi. Salih yerde kalmasına rağmen mücadeleyi bırakmayıp topu rakibinin bacak arasından geçirdi. Pozisyonu takip eden Aatif kale alanı sol çaprazında topla buluştu ve şutunu çekti. Kaleciden dönen topu Aatif yeniden tamamladı ve topu ağlara gönderdi.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe golden sonra rakip kaledeki baskısını daha da arttırdı. 9. dakikada sağdan Van der Wiel'in kestiği topa penaltı noktasının üzerinde sol ayağıyla Fernandao dokundu fakat top uzak kale direğinin hemen dibinden auta gitti.

Sarı-Lacivertlilerin bu baskısı karşısında Grasshoppers kendi yarı alanına çekilmek zorunda kaldı.

28. dakikada Fenerbahçe yine gole çok yaklaştı. Salih Uçan'ın kullandığı köşe vuruşunda Fernandao ön direkte topu indirdi, arka direkte Roman Neustadter boşmboş durumda topa dokunamadı.

İlk yarının son dakikalarında Emmanuel Emenike ile gole çok yaklaştık. Orta sahanın sağ tarafında topla buluşan Nijeryalı yıldız birden süratlendi ve ceza alanına girdi. Rakibini de çalımlayan Emenike şutunu çekti fakat Grasshoppers kalecisi Vaso Vasic bu pozisda topu kornere çelmeyi başardı.

Kalan dakikalarda başa gol olmayınca Fenerbahçe soyunma odasına 1-0 önde gitti.

İkinci yarıda ilk tehlikeli atak 51. dakikada geldi. Salih orta alanda kaptığı topla hızlı bir atak başlattı. Salih'in pasında topla buluşan Emmanuel Emenike hiç bekletmeden Fernandao'yu gördü. Brezilyali golcü sol ayağıyla yerden düzgün bir vuruş yaptı fakat kaleci topu kornere gönderdi.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe'de 69. dakikada oyuna Fernandao'nun yerine van Persie, Aatif'in yerine de Stoch dahil oldu.

Dakikalar 72'yi gösterdiğinde Fenerbahçe çok aradığı ikinci golü buldu. Salih Uçan'ın pasında sol çaprazda topla buluşan Stoch içeriye çekip sağ ayağıyla yakın köşeye sert ve düzgün vurdu ve takımı Grasshoppers karşısında 2-0 öne geçirdi.

Golden sonra sarı-lacivertliler oyunu tamamen rakip yarı sahaya yıktı. Karşılaşmanın 90+1. dakikasında yine sahneye Stoch çıktı. Slovak yıldız mükemmel bir gol atarak farkı 3'e çıkardı ve maçın skorunu da belirledi.