Fenerbahçe 3-1 Galatasaray HDI

Erkekler Voleybol 1’nci Ligi’nde son haftaya kalan play-off mücadelesinde Fenerbahçe mütevazı kadrosuna rağmen büyük iş başararak 2’nci oldu ve play-off’ta şampiyonluk mücadelesi vermeye hak kazandı. Son maçında ezeli rakibi Galatasaray’ı 3-1 yenen sarı lacivertli ekip maç sonunda büyük sevinç yaşadı. Maçın en skorer ismi 21 sayıyla Metin Toy oldu. Bu sonuçlardan sonra Galatasaray ise klasman grubunda mücadele edecek.

Salon: Metro Enerji Salonu
Hakemler: Serdar Nişancıoğlu, Ramazan Çevik
Setler: 25-13, 25-27, 25-15, 25-20
Süreler: 23’, 32’, 23’, 31’ (109’)
FENERBAHÇE: Quesque, Pajenk, Selçuk, Cabral,Sabit,Metin Toy, Mehmet(L), İzzet, Uğur, Oğuzhan
GALATASARAY HDI SİGORTA: Halil, İbrahim Emet, Agamez, Katic, Emin, Tevaportti, Can(L), Sunder, Melih, İbrahim Akşeker, Boğaçhan, Murathan

Sezonun Şampiyonu HalkBank, Fenerbahçe, Ziraat Bankası ve Arkas 6-8 Nisan tarihlerinde Ordu, ardından 22-24 Nisan tarihlerinde Samsun’da yapacakları play-off maçlarından sonra belli olacak.

Reklam
Reklam

FENERBAHÇE ÇOK İNANÇLIYDI
İlk sette Cabral ve Pajenk’in sayılarıyla Galatasaray karşısında üstünlük kuran Fenerbahçe seti 25-13 kazanarak durumu 1-0 yaptı. İkinci sete iyi başlayan Galatasaray HDI Sigorta uzun süre önde götürse de rakibine 18-18’de yakalandı ve mücadele 25-25’e kadar kopmadı.

Galatasaray rakibinin file hatası ve peşinden Emin’in kullandığı servisten kazandığı sayılarla seti 25-27 aldı ve durumu 1-1 yaptı. Üçüncü sette Cabral’ın etkili oyunu ve takımına kazandırdığı sayılarla Fenerbahçe 25-15’le durumu 2-1 yaptı ve play-off’a kalmayı aldığı bu setle garantiledi.

Dördüncü set hakeme itirazdan sarı kartı olan Agamez kırmızı kart görmesi, ardından itirazlarını sürdürünce maçın baş hakemi Serdar Nişancıoğlu bu oyuncuyu oyundan atarak diskalifiye etmesiyle başladı.

Moral olarak düşen rakibi karşısında Fenerbahçe son seti 25-20 kazanarak maçı da 3-1 önde bitirdi.