Fenerbahçe Alkışlamalıdır, Alkışlamak Büyüklüktür, Erdemliktir

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, Fenerbahçe'nin Galatasaray maçında rakibinin şampiyonluğunu alkışlamasının...

Ankara Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (AASKF) Başkanı Murat Kandazoğlu, Fenerbahçe'nin Galatasaray maçında rakibinin şampiyonluğunu alkışlamasının futbolun geleceği açısından önemli olduğuna dikkat çekerek, "Alkışlamak erdemliliktir, büyüklüktür. Bunu yaptığınız zaman bu ülkeye mal olur." dedi.

AASKF Antalya'nın Alanya ilçesinde bulunan Alaiye Otel'de amatör spor kulüplerinin başkanlarıyla toplantı düzenledi. 3 gün sürecek olan toplantıya AASKF Başkanı Kandazoğlu, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, Faal Futbol Hakem ve Gözlemciler Derneği eski Başkanı Celal Mutlu, Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği Başkan Yardımcısı Mete Işık, Futbol Saha Komiserleri Derneği Başkanı Şükrü Şentürk, Amatör Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Tacer Çağlar ile Ankara İl Futbol Temsilcisi Mustafa Yıldız, 314 civarında amatör futbol kulüp başkanı ile yöneticisi katıldı.

Reklam
Reklam

Toplantıda 1 yıllık yapılanlar ve bundan sonra yapılması planlanan konular masaya yatırıldı. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan AASKF Başkanı Kandazoğlu, bir gazetecinin Fenerbahçe Galatasaray'ın şampiyonluğunu alkışlayıp alkışlamaması Türk futboluna yansıması nasıl olur sorusuna, alkışlamanın bir erdemlilik ve büyüklük olacağını dile getirdi.

Kazananı mutlaka alkışlamak gerektiğini ifade eden Kandazoğlu, burada hangi takımın kazandığı değil, dostluğun kazanmasının önemli olduğunu söyledi. Bunların sadece lafta kaldığına dikkat çeken Kandazoğlu, söylenenlerin icraata geçirilemediğini kaydetti. Ne olursa olsun Galatasaray veya Fenerbahçe hangi takım şampiyon olursa tebrik etmek gerektiğini belirten Kandazoğlu, tebrik edildiğinde kaybedilecek hiç bir şeyin olmadığını ifade ederek şunları söyledi:

"Rakibimizin başarısını alkışlamakla çok şey kazanırız. Fenerbahçe, Gaalatasaray'ı kendi sahasında alkışlarsa bence çok şey kazanır. Sadece Fenerbahçe değil Türk futbolu da kazanır. Belki fanatikler tarafından eleştiri alabilirler. 'Olurmu böyle şey' denebilir. Ama Gaylatasaray'ı alkışlarsa çok şey kazanacağı düşüncesindeyim. Alkışlamak erdemliliktir, büyüklüktür. Bunu yapmakta çok zordur. Ama yaptığınız zamanda bu ülkeye mal olur." diye konuştu.

Reklam
Reklam

YABANCI FUTBOLCU SAYISININ YÜKSELTİLMESİ, TÜRK FUTBOLUNA DİNAMİT ATMAK DEMEKTİR

Türkiye'nin yabancı futbolcu cenneti olduğunu dile getiren Kandazoğlu, çünkü vergilendirmenin olmadığına dikkat çekti. Yabancıların çok ciddi rakamlar aldığını ifade eden Kandazoğlu, yabancıların 3-4 milyon dolar aldığnı söyledi. Bunu alırlarken hem sporcuya, hem de ülke ekonomisine ciddi zarar verildiğini ifade eden Kandazoğlu, ciddi para kazanımlarında vergi olması gerektiğini dile getirdi.

Vergi alınmadığı için yabancı futbolcunun ülkemize gelmek için can attığını belirten Kandazoğlu, vergi verilmediği için paranın tamamının cebe gittiğini söyledi. Bu anlamda yabancı futbolcunun ülke futboluna katkı sağladığı düşüncesinde olduğunu dile getiren Kandazoğlu, "Ancak bunun 8-9 futbolcunun transfer edilmesi ve şimdi de 10-11 futbolcudan bahsediliyor. Ben spor adamı olarak böyle bir şeyi kabul etmem. Çünkü bu Türk futbolunun temeline tamamen dinamit atmak demektir. Bunu biraz indirmek lazım. 3-4 olsa Türk futbolunun gelişmes i o kadar daha güzel olacaktır. Çünkü çok yetenekli gençlerimiz var." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

PROFESYONELLERDE AMATÖRDEN GEÇİYOR

Türk sporunda ve futbolunda tesis eksikliği bulunduğuna dikkat çeken Kandazoğlu, tesislerin kazandıralması halinde Türk futbolunun yabancıya ihtiyacı olmayacağını vurguladı. Böylece Türkiye'nin diğer ülkelere futbolcu ihraç eden ülke konumuna gelebileceğini ifade eden Kandazoğlu, amatör futbola profesyonel futbolun dönüp bir bakması gerektiğini kaydetti.

Amatör futbolu ile ilgilenilmediği zaman ülke futbolunda kıbırdama olmayacağını belirten Kandazoğlu, sadece profesyonel futbol olmadığını belirterek, şöyle devam etti:

"Hiç kimse Türk Telekom Arena'ya, Ali Sami Yen'e, Avni Eker'e tepeden inmiyor. Amatör sahalardan bu sahalara gidip futbol oynuyorlar. Hiç bir hakem direk gidip profesyonel maç yönetmiyor. Amatör maçlardan sonra oraya gidip yönetiyor. Biz oraya zamanımızı ayırmazsak, kaynak ayırmazsak destek vermezsek ne olacak. Hiç bir şey olmaz. Dolayısıyla gider yabancı alırız. Bunlara dikkat etmek mecburiyetindeyiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz