Fenerbahçe averaj hesapları yapıyor

Fortis Türkiye Kupası (B) Grubu'nda son maçında yarın İstanbul'da İkinci Lig (B) Kategorisi 3. Klasman Grubu takımlarından Tarsus İdmanyurdu ile karşılaşacak olan Fenerbahçe'de, gol averajı hesapları yapılıyor.

Grupta 3. sırada yer alan sarı-lacivertliler, son sıradaki Tarsus İdmanyurdu ile yapacağı maçı farklı skorla kazanarak, çeyrek finale çıkmak istiyor.

Fenerbahçe, bu akşam basına kapalı yapacağı antrenmanla Tarsus İdmanyurdu maçı hazırlıklarını tamamlayacak.

Grupta maçlarını 10 puanla ilk sırada tamamlayan Gaziantepspor, çeyrek finale çıkmayı garantiledi.

Reklam
Reklam

Ankaragücü 4 puan ve averajla 2., Fenerbahçe ise aynı puan ve averajla 3. sırada yer alıyor. Grupta yarın yapılacak Kayseri Erciyesspor-Ankaragücü ve Fenerbahçe-Tarsus İdmanyurdu maçlarını Ankaragücü ve Fenerbahçe kazanırsa, iki takım arasında genel gol averajına bakılacak. Son maçlar öncesinde Ankaragücü'nün 0, Fenerbahçe'nin ise -1 gol averajı bulunuyor. Yarınki maçlarda Ankaragücü rakibini 1 farklı skorla yenerse, Fenerbahçe'nin 3 farkla galip gelmesi gerekiyor.

Bu arada, grupta 2 puanla 4. sırada yer alan Kayseri Erciyesspor'un da matematiksel olarak çeyrek finale yükselme şansı bulunuyor. Kayseri ekibi Ankaragücü'nü yenerse, Fenerbahçe'nin de Tarsus İdmanyurdu'na yenilmesi durumunda, 5 puanla 2. olarak çeyrek finale çıkma olasılığı var.

Fenerbahçe kupada çeyrek finale çıkarsa, çok büyük olasılıkla ezeli rakibi Galatasaray ile eşleşecek.

(A) Grubu'nda 10 puanla maçlarını 1. sırada tamamlayan Galatasaray'ı, 7 puanla 2. sırada bulunan Malatyaspor'un geçmesi için kendi sahasında Giresunspor ile yapacağı maçı 9 farkla kazanması gerekiyor.

Reklam
Reklam