Fenerbahçe Avrupa'da kayıp

İSTANBUL (İHA) - Fenerbahçe, Avrupa Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki 3. maçında Şükrü Saracoğlu Stadı'nda Fransız temsilcisi Olympique Lyon'a 3-1 mağlup olarak, gruptan çıkma şansını zora soktu.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" /?>

Karşılaşmayı Rusya federasyonu'ndan Iouri Baskakov yönetti.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz beraberlikle tamamlandı.

İkinci yarıya Fransız temsilcisi daha hızlı başladı.

Karşılaşmanın 55. dakikasında Wılthord'un pasında ceza sahası yayı üzerinde topla buluşan Juninho'nun sert şutunda top üst direğe çarpıp ağlarla buluştu. Lyon takımı 1-0 öne geçti.

Reklam
Reklam


66. dakikada Juninho'nun soldan kullandığı kornerde Fenerbahçe defansının uzaklaştıramadığı topa kafayı vuran Cris, farkı ikiye çıkardı.

Bu golden 2 dakika sonra 68. dakikada Tuncay'ın soldan ceza sahasına ortasında Nobre'nin yatarak vuruşunda meşin yuvarlak ağlarla buluştu. Durum 2-1 oldu.

87. dakikada soldan ceza sahasına giren ve kaleci ile karşı karşıya kalan Wıltord, penaltı noktası üzerinde uygun pozisyondaki Frau'ya çıkardı. Frau, topu boş kaleye yuvarladı ve skoru 3-1'e getirdi.

Kalan dakikalarda gol gelmeyince karşılaşma Fransız temsilcisi Olympique Lyon'un 3-1 üstülüğü ile sona erdi.

Bu arada karşılaşmada Olympique Lyon'dan Diarra ve Cris; Fenerbahçe'den ise Serkan birer sarı kart gördüler.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, maç sonrası yaptığı açıklamada, Olympique Lyon karşısında çok pas hatası yaptıklarını belirterek, "Bir mağlubiyet her zaman düş kırıklığı veriyor. Futbolcularım iyi mücadele ettiler. Biz daha isabetli pas yapmalıyız, bunu başaramadık. Baskılı olduğumuz zamanlarda golü bulamadık. Top kontrolünde, isabetli paslarda kendimizi daha da geliştirmeliyiz. Şampiyonlar Ligi'nde Avrupa'nın en iyi takımları mücadele ediyor. Bu nedenle burada daha iyi mücadele vermemiz gerekiyor. Türkiye liginde yaptığınız hataları telafi ediyorsunuz. Ancak Şampiyonlar Ligi'nde yaptığınız hatalar ve top kayıpları rakipleriniz tarafından cezalandırılıyor" dedi.

Reklam
Reklam

Matematiksel olarak gruptan çıkma şanslarının sürdüğünü ifade eden Alman teknik adam, "Kesinlikle pes etmeyeceğiz. Rakiplerimiz çok güçlü. Herşeyin mümkün olduğu yerde savaşmaya devam edeceğiz. Gruptan çıkmak için elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Sarı-lacivertli futbolcu Tuncay ise, bu sonucu beklemediklerini belirterek, "İlk yarıda pozisyon vermedik. İkinci yarı baskı kurmaya çalıştık, onlar da geriden çıktılar ve golleri buldular. Çok fazla söylenecek şey yok. Şampiyonlar Ligi'ne devam etmek için kazanmamız gerekiyordu, mağlup olduk. Kalan maçlarımıza kazanmak için çıkacağız, henüz kaybedilmiş bir şey yok. Şampiyonlar Ligi'nde kazanmak için rakipten daha fazla koşmazanız, daha çok pres yapmazsanız galip gelemezsiniz. Skor 2-1 iken yakaladığımız pozisyonları değerlendirseydik, sonuç farklı olabilirdi. Onlar yakaladığı pozisyonları gole çevirdi, biz ise kaçırdık" dedi.

Bencil olduğu şeklindeki eleştirilere de cevap veren yıldız futbolcu, "Ben gol atmak için değil takıma faydalı olmak için çalışıyorum. Pozisyon anında neye karar verdiyseniz onu yaparsınız. Bu kararlarda art niyet yoktur, saniyelik bir karardır. Ben bencil bir insan değilim" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Kaptan Ümit Özat da, hücumu düşündükleri için rakibe açık verdiklerini belirterek, "Çok üzgünüz. İlk yarı çok dengeli bir oyun vardı. Ama ikinci yarıda golü kovalamak adına, hücumu düşündük. Bu nedenle zaman zaman açık verdik. İkinci yarıda golü yedikten sonra konsantrasyonumuzu da kaybettik. Böyle olsun istemezdik. Grupta önümüzde 3 maç daha var. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Manchester United ile kendi evimizde karşılaşacağız. Diğer maçlardan alabileceğimiz kadar puan almak istiyoruz. Kalan maçlarda elimizden gelenin en iyisini yapıp, grubu en iyi yerde bitirmek istiyoruz" dedi.