Fenerbahçe, Aydın Örs ile anlaştı

İSTANBUL (İHA) - Fenerbahçe, Erkek Basketbol Takımı'nın başına deneyimli antrenör Aydın Örs'ü getirdi. Fenerbahçe Kulübü'nde gerçekleştirilen ve Asbaşkan Mahmut Uslu, erkek basketbol takımından sorumlu yönetici Semih Özsoy ve bayan basketbol takımı sorumlusu Işık Eyigüngör'ün de hazır bulunduğu imza töreninde 3 yıllık sözleşmeye imza attı.

Asbaşkan Mahmut Uslu, imza töreninde yaptığı açıklamada, Fenerbahçe Basketbol Takımı'nın teknik olarak da yeni bir yapılanmaya ihtiyacı olduğunu belirterek, "Aydın Örs, kendini her bakımdan kanıtlamış örnek bir insan. A Milli Basketbol Takımı ile Türkiye'de basketbolda çok zor insanın ulaşabileceği başarılara imza attı. A Milli Basketbol Takımı'nı Avrupa 2.'si yaptı. Kendisi antrenörlük yapmayı pek düşünmüyordu. Fenerbahçeli olduğu için teklifimizi kabul etti. Kendisinin Fenerbahçe'de başarılı olacağına inanıyorum. Orta dönemde çok önemli başarılara imza atacak bir takım oluşturmak için elimizden geleni yapacağız. Kendi özümüzden yetiştireceğimiz oyuncularla 3 yıl içinde başa oynayacak bir takım oluşturacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe Kulübü eski yöneticilerinden Celal Aras'ın sahibi olduğu Aras Kargo ile Erkek Basketbol Takımı'nın sponsorluğu için prensip anlaşmasına vardıklarını belirten Mahmut Uslu, Dereağzı'nda bir antrenman sahası daha yapacaklarını, Kadıköy'de de bir spor salonu yapılması için çalışmalara başladıklarını sözlerine ekledi.

Antrenör Aydın Örs ise, Fenerbahçe'yi hem Türkiye'de hem de Avrupa'da ses getirecek bir takım yapma çabası içinde olacaklarını belirterek, "Fenerbahçe Basketbol Takımı'nı alt ve üst yapısıyla daha ileri noktalara taşıyacağız. Misyonum takımı gelinen noktadan daha ileriye taşımak. Ama burada sabırlı olmak gerekir. Çünkü Fenerbahçe'yi şu anda bulunduğu noktadan ileriye götürmek için transfere ihtiyacımız var, ama biz altyapımızdan yetiştireceğimiz oyuncularla başarıya ulaşmayı düşünüyoruz. Şampiyonluğu telaffuz etmek için önümüzü görmemiz lazım. Elimde bir sihirli değnek yok. Tek güvencem ekiplerle birlikte olağanüstü çalışmak, çalışmak ve çalışmak olacak" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bu arada Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nın yeni antrenörü Aydın Örs'ün kariyeri başarılarla dolu. A Milli Basketbol Takımı'nı 32. Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 2. yapan Örs, Genç Milli Takım ve Efes Pilsen'de de büyük başarılara imza attı. Aydın Örs yönetimindeki Efes Pilsen, 1993 yılında Avrupa Kupası'nda final oynadı, 1996 yılında da Avrupa Koraç Kupası'nı kazandı.