Fenerbahçe - Celtic (CANLI)

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi A Grubu son maçında İskoçya'nın Celtic takımını konuk edecek.

STAT: Ülker Stadı
HAKEMLER: Serge Gumienny, Jimmy Cremers, Thibaud Nijssen (Belçika)
SAAT: 20.00
YAYIN: Tivibu Spor ve Mynet Canlı Anlatım

Sarı-Lacivertliler Celtic karşısında en az bir puan alarak, adını Avrupa Ligi'nde 2. tura yazdırmak istiyor.

Fenerbahçe'yi ilgilendiren grubun diğer maçında ise aynı saatte Hollanda'da Ajax ile Molde karşılaşacak.

FENERBAHÇE: Fabiano, Gökhan, Alves, Ba, Hasan Ali, Mehmet Topal, Josef, Diego, Alper, Markovic, Fernandao

CELTİC: Gordon, Lustig, Boyata, Simunovic, Tierney, Bitton, Johansen, McGregor, Allan, Armstrong, Nadir Çiftçi

Reklam
Reklam

İHTİMALLER

Fenerbahçe, sahadan bir puanla ayrılması durumunda Hollanda'dan gelecek sonuca bakmadan grubu 2. sırada tamamlayarak, adını son 32 takımı arasına yazdıracak.

Sarı-lacivertliler, Celtic karşısında kaybetmesi durumunda ise bu sefer Hollanda'dan gelecek haberi bekleyecek. Fenerbahçe kaybeder, Ajax ise Molde'yi mağlup ederse sarı-lacivertliler için bu sezon Avrupa defteri kapanacak.

Fenerbahçe, Celtic'i yenmesi durumunda ise bu sefer liderlik için Hollanda'da Ajax'ın kazanmasını isteyecek. Sarı-lacivertliler kazanır, Molde'de Ajax'a yenilirse Fenerbahçe 2. tura grubunu 1. sırada bitirerek çıkacak ve kurada seribaşı olacak.

SON MAÇLAR ÖNCESİ PUAN DURUMU

Kadroda Nani ve Kjaer yok

UEFA Avrupa Ligi A Grubu 5. Hafta maçında, Norveç deplasmanında grup lideri Molde'yi 2-0 yenen Fenerbahçe, son maçta kendi evinde oynayacağı Celtic maçında iki futbolcusu cezası nedeniyle kadroda yer alamayacak. Fenerbahçe, Celtic maçında ve Simon Kjaer'den yoksun bir şekilde sahada olacak. Nani, Molde mücadelesinin 81. dakikasında yerini Volkan Şen'e bırakırken, yavaş hareket ettiği gerekçesi ile sarı kart gördü. Simon Kjaer de mücadelenin 55. dakikasında gördüğü kartla, son maçlar öncesi sarı kart cezalısı durumuna düştü.

Reklam
Reklam

Fernandao'nun gözü rekorda

Avrupa arenasında 6 kez fileleri havalandıran Fernandao, 2 gol daha atması halinde kulüp tarihine geçecek ve Fenerbahçe formasıyla bir sezonda Avrupa'da en çok gol atan futbolcu olacak.

Fenerbahçe'nin Avrupa Kupaları tarihindeki en büyük başarısını elde edip yarı final oynadığı 2012-2013 sezonunda, Hollandalı Dirk Kuyt 7 gol kaydetmişti.

Fernandao atıyor Fenerbahçe kaybetmiyor

Bu sezon 8 farklı maçta gol atma sevinci yaşayan 28 yaşındaki Fernandao, sarı lacivertlilerin uğuru oldu. Fenerbahçe bu 8 maçtan 6'sını galip tamamlayıp 2'sinde berabere kaldı.

Öte yandan Fenerbahçe, İskoç takımlarıyla 4. kez karşılaşacak. Bu karşılaşmalarda yenilgi yüzü görmeyen sarı lacivertliler, bir galibiyet 2 beraberlik elde etti.

Fenerbahçe'de dalya heyecanı

Fenerbahçe, 41. sezonunu geçirdiği Avrupa arenasında 200. maçına çıkacak. Sarı lacivertliler, geride kalan 199 maçta 71 galibiyet, 40 beraberlik ve 88 mağlubiyet aldı.

Reklam
Reklam

En golcü Alex, en çok forma giyen Volkan Demirel

Fenerbahçe'de Avrupa Kupaları'ndaki en golcü futbolcu unvanı Alex de Souza'da. Brezilyalı Alex, 61 Avrupa Kupası maçında 15 gol kaydetti.

Sarı lacivertli formayı Avrupa arenasında en fazla giyen futbolcu ise Volkan Demirel. Takımda 14. sezonunu geçiren 34 yaşındaki file bekçisi, Fenerbahçe formasıyla Avrupa Kupaları'nda 72 maça çıktı.

Bu sezon Avrupa'da 10. maç

Fenerbahçe bu sezon Avrupa kupalarındaki 10. maçına çıkacak.

Sezona UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Shakhtar Donetsk eşleşmesiyle başlayan ve rakibine elenen Fenerbahçe, daha sonra UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Yunanistan'ın Atromitos takımını iki maçta da yenerek saf dışı bıraktı.

Gruptada 5 maç oynayan sarı-lacivertliler, bu sezon 9 kez sahaya çıktığı Avrupa kupalarında 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 yenilgi aldı.

Öte yandan Fenerbahçe, İskoç takımlarıyla 4. kez karşılaşacak. Bu karşılaşmalarda yenilgi yüzü görmeyen sarı-lacivertliler, bir galibiyet 2 beraberlik elde etti.

Reklam
Reklam