Fenerbahçe - Ç.Rizespor (CANLI)

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasında Fenerbahçe evinde Çaykur Rizespor'u konuk ediyor.

Ligin 8. haftasında deplasmanda Beşiktaş'ı 2-0 yenerek, averajla liderliğe yükselen sarı-lacivertliler, seyircisinin önünde Çaykur Rizespor'u da mağlup edip, liderlik koltuğunu bırakmak istemiyor. 

FENERBAHÇE - Ç.RİZESPOR 

MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

STAT: Şükrü Saracoğlu 

SAAT: 20.30

HAKEM: İlker Meral

İLK 11'LER

FENERBAHÇE: Volkan, Hasan Ali, Kadlec, Bekir, Gökhan, Mehmet Topal, Meireles, Diego, Alper, Kuyt, Emenike

TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal

RİZESPOR: Serkan, Orhan, Koray, Viera, Eren, Oboabona, Kıvanç, Engin, Deniz, Holosko, Kweuke

Reklam
Reklam

TEKNİK DİREKTÖR: Mehmet Özdilek

Fenerbahçe liderliği korumak istiyor

Fenerbahçe, 8. hafta sonunda 5 galibiyet, 1 beraberlik, 2 mağlubiyet ve 16 puanla averajla aynı puana sahip Galatasaray'ın önünde liderlik koltuğuna oturdu. Çaykur Rizespor ise 8 maçta 2 galibiyet, 4 beraberlik ve 2 mağlubiyet ve 10 puanla 11. sırada yer alıyor.  

Caner, Emre ve Egemen yok

Fenerbahçe'de sarı-kart cezalısı Caner Erkin, sakatlıkları bulunan Emre Belözoğlu ve Egemen Korkmaz forma giyemeyecek.

Karadeniz temsilcisinde ise sakat olan Sercan Kaya, Kağan Söylemezgiller ve Giray Kaçar ile cezalı Ali Adnan kadroda yok. Sakatlıktan yeni kurtulan Filip Holosko, Ümit Korkmaz ve Liban Abdi'nin durumları ise maç saatinde belli olacak.

Alves'in cezası sona erdi

Galatasaray derbisinde kırmızı kartla oyun dışında kalan ve 2 maç ceza alan Alves'in cezası sona erdi. Ancak Fenerbahçe teknik direktörü İsmail Kartal'ın savunmada yine Bekir-Kadlec ikilisine görev vermesi bekleniyor.

Fenerbahçe ile Çaykur Rizespor 29. randevuda

Reklam
Reklam

İki takım arasında geride kalan 28 lig maçının 15'ini Fenerbahçe, 6'sını Çaykur Rizespor kazandı, 7 maç ise berabere sona erdi. Fenerbahçe, rakip filelere 51 gol attı, Çaykur Rizespor ise sarı-lacivertlilere 26 golle karşılık verdi.

İstanbul'daki maçlar

Fenerbahçe, Çaykur Rizespor ile İstanbul'da yaptığı 14 lig maçında 9 galibiyet, 2 yenilgi, 3 beraberlik aldı. İstanbul'daki müsabakalarda Fenerbahçe 28, Çaykur Rizespor 10 gol attı.