Fenerbahçe Doğuş Banvit maçı canlı izle (TRT Spor izle) Cumhurbaşkanlığı Kupası 33. kez!

Fenerbahçe Doğuş Banvit basketbol maçı TRT Spor kanalından canlı izlenebilir durumda. 33. kez oynanan Cumhurbaşkanlığı Kupası'nda bu yıl Fenerbahçe Doğuş ile Banvit maçı oynanıyor ve nihayet 33. Cumhurbaşkanlığı kupası sahibini bulacak. Haberimizden, Ankara'da oynanan Fenerbahçe Doğuş Banvit maçını TRT Spor aracılığı ile canlı izleyebilir, maçla ilgili tüm gelişmelere ulaşabilirsiniz.

Tahincioğlu Basketbol Ligi'nde geçtiğimiz sezonun şampiyonu Fenerbahçe ile Türkiye Kupası'nın sahibi Banvit, 33. kez düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Kupası organizasyonunda karşı karşıya geliyorlar. Fenerbahçe Doğuş Banvit maçı canlı izlenebilir durumda ve aşağıdaki bağlantımız aracılığı ile Cumhurbaşkanlığı Kupası basketbol maçını canlı izleyebilirsiniz.

İlk maçı, 1985 yılında organize edilmiş ve lig ve Türkiye kupasının sahiplerini karşı karşıya getiriyor. Statü gereği her yıl Ankara'da düzenleniyor ve bu yıl da Fenerbahçe Doğuş Banvit maçı, Ankara Spor Salonu'nda oynanıyor.

Reklam
Reklam

Fenerbahçe Doğuş maçı izle! (TRT Spor izle)

FENERBAHÇE DOĞUŞ BANVİT MAÇI CANLI YAYINLANIYOR: İŞTE DETAYLAR

Fenerbahçe, Play-off maçında Beşiktaş'ı yenerek Tahincioğlu Basketbol Ligi'ni kazanmış, şampiyon olmuştu. Banvit ise yine aynı yerde, Ankara'da Türkiye Kupası organizasyonunu kazanarak Fenerbahçe'nin rakibi olmuştu. Sarı-lacivertliler, 1989-1990 sezonunda Galatasaray'ı 95-86 mağlup ederek, ilk kez Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandı.

Fenerbahçe, kupada 1990-1991 ve 1993-1994 sezonlarında şampiyon olduktan sonra, 2006-2007 sezonunda Efes Pilsen'i yenip, 13 yıl sonra kupayı 4. kez müzesine götürmeyi başardı.

Daha sonrasında Fenerbahçe, 2012-2013 sezonunda ise Galatasaray Liv Hospital'ı 64-62 yenerek, 5. kupasını elde etti.

Fenerbahçe, geçen sezon da Anadolu Efes'i 77-69 mağlup ederek kupayı müzesine götürdü. Organizasyonu en çok kazanan takım ise Anadolu Efes oldu. Tam 10 defa Cumhurbaşkanlığı kupasını müzesine götürdü.