Fenerbahçe Giresunspor engelini 2 golle aştı

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası H Grubu 3. maçında deplasmanda Giresunspor'u 21. dakikada Josef de Souza ve 89'da Fernandao'nun attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Sarı - Lacivertliler kupada oynadığı 3 maçta 9 puana ulaşarak tur kapısını araladı.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

GİRESUNSPOR 0 - 2 FENERBAHÇE

STAT: Giresun Atatürk
HAKEMLER: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Çimen, Osman Karakaş
GİRESUNSPOR: Eser, Onur, Özgür, Hüsamettin, Rızvan, Sandro, Fevzi (Dk. 46 Rıdvan), Abwo (Dk. 78 Abdulaziz), Waldison, Tchami (Dk. 67 Alaattin), Vedat
FENERBAHÇE: Volkan, Şener, Kjaer, Ba (Dk. 46 Kadlec), Hasan Ali, M. Topal, Ozan (Dk. 76 Mehmet Topuz), Josef, Markovic (Dk. 66 Volkan Şen), Nani, Fernandao
SARI KARTLAR: Vedat Muriqi, Onur (Giresunspor), Josef de Souza (Fenerbahçe)
GOLLER: Dk. 21 Josef de Souza, Dk. 89 Fernandao (Fenerbahçe)

Reklam
Reklam

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, Giresunspor karşısında ideal 11'ine yakın bir dizilişle sahaya çıktı. Ziraat Türkiye Kupası'nda Tuzlaspor ve Antalyaspor maçlarında 11'de sahaya çıkan Ertuğrul, Kırmızı - Beyazlılarla oynanan maçın son dakikalarında sakatlanmış ve 3 ay sahalardan uzak kalacağı açıklanmıştı. Bu kötü haberin ardından Pereira bu mücadelede, kalede Fabiano yerine Volkan'a şans tanıdı. Portekizli teknik adam ileri uçta da Van Persie'nin yokluğunda Fernandao ile başladı.

Fenerbahçe maçın ilk dakikalarında topa daha fazla hükmetmeye çalışarak Giresunspor'un etkili olmasını engelledi. Orta alan mücadelesi şeklinde geçen ilk 10 dakikada iki ekip adına da etkili bir pozisyon gerçekleşmedi.

21'de sol çizgide harika hareketlerle rakiplerini geçen Nani orta alandaki Ozan'ı gördü. Ozan'ın savunma arkasına gönderdiği topu kontrol ederek kaleciden sıyrılan Jozef de Souza dar açıdan vuruşunu yaptı ve topu ağlarla buluşturdu: 0-1.

Reklam
Reklam

29. dakikada Giresunspor gole çok yaklaştı. Fevzi'nin orta alandan kullandığı serbest vuruşta Volkan Demirel tek yumrukla topu sektirdi. Ceza yayında topu önünde bulan Dodo'nun şutu üstten auta gitti.

[Maçtan kareler-![Giresunspor - Fenerbahçe maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2125801/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/giresunspor-fenerbahce-macindan-kareler-155414-myspor)

İlk yarı Sarı - Lacivertlilerin 1-0'lık üstünlüğüyle geçildi.

Vitor Pereira ikinci yarıya zorunlu bir değişiklikle başladı. İlk yarıda girdiği ikili mücadelede sakatlanan Abdoulaye Ba'nın yerine oyuna Kadlec girdi.

Fenerbahçe mutlak bir gol pozisyonundan yararlanamadı. 78'de Sol çizgiden ceza alanına giren Volkan Şen yerden içeri çıkardı. Fernandao'nun arkasında kalan topa Mehmet Topal ve Mehmet Topuz kale sahası önünde dokunamadı.

89'da Mehmet Topal'ın savunma arkasına pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Fernandao sağ ayağıyla vuruşunu yaptı, direğin içine çarpan top ağlarla buluştu: 0-2.

Reklam
Reklam

Kalan dakikalarda gol sesi çıkmadı ve Sarı - Lacivertliler karşılaşmayı 2-0 kazandı.

GÜNÜN DİĞER SONUÇLARI:

Sivas Belediyespor 5 - 0 Karabükspor
Medipol Başakşehir 3 - 2 Bandırmaspor
Çaykur Rizespor 3 - 1 Aydınspor 1923
1461 Trabzon 1 - 1 Beşiktaş
Bursaspor 3 - 0 Boluspor