Fenerbahçe Grubunu Yenilgi İle Tamamladı

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki son maçında Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımına 3-0 yenilen Fenerbahçe, bir...

UEFA Avrupa Ligi C Grubu'ndaki son maçında Almanya'nın Borussia Mönchengladbach takımına 3-0 yenilen Fenerbahçe, bir üst turu daha önce garantilediği grubu mağlubiyetle tamamladı.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, mağlubiyeti beklemediklerini söyledi. Kocaman, öncesinde çok zorlu geçeceğini düşündükleri bir grubun son maçını formalite pozisyonunda oynadıklarını belirterek, “Daha az forma şansı bulmuş oyuncularımızı görme şansının olacağı bir maç olarak gözüküyordu. Bununla beraber ne olursa olsun kazanma isteği ve düşüncesi fazlasıyla ön plandaydı. Ancak bunu yapamadık. İlk golü yedik, hemen arkasından ikinci golü yedik. İkinci golden sonra oyunun içine girmeye başladık. Buda disiplinli ve düzenli oynayan rakibimiz karşısında yetmedi. En azından bana oyuncu grubumuz açısından önemli şeyler verdiğini söyleyebilirim” dedi.

Reklam
Reklam

Aykut Kocaman, bireysel olarak olumsuz yorum yapmanın doğru olduğunu ifade ederek, “Maça yoğunlaşma konusunda grup olarak çok iyi değildik. 2-0’dan sonra aklımız başımıza geldi. Sonrasında artık çevirmemiz için ortam olumsuza dönmüştü ama bireysel olarak önemli veriler aldığımı söyleyebilirim” dedi.

“BU KADAR KOLAY KAYBETMEYİ DÜŞÜNMÜYORDUK”

Maçın çok fazla forma şansı bulmayan oyuncuları görmek için önemli olduğunu kaydeden Kocaman, “Ama bu kadar kolay kaybetmeyi düşünmüyorduk. Selçuk ve Mehmet Topal’dan ziyade 2-0 gelene kadar ki bölümde öndeki 4 oyuncumuzun kısa ve basit toplarla oyundan düşmesi, ilk yarıda önemli problemlerden bir tanesiydi. İkinci yarı nispeten bunu çözdük ama diğer taraftar hücumda üretkenliği sağladığımız söylenemez. İstemediğimiz kötü bir skor oldu bu bir gerçek. Bunu kaldırmak Fenerbahçe, benim ve futbolcular için kolay değil” diye konuştu.

“HEM TAKIMIMIZI HEM DE GALATASARAY’I KUTLUYORUM”

Bir basın mensubunun, ‘Türk takımları Avrupa’da gruplarından çıktı. Türk futbolu için neler söyleyeceksiniz’ sorusuna ise Aykut Kocaman, “Birkaç senedir Avrupa kupalarında oynayan takımlarımız, uzun soluklu olamıyorduk. Galatasaray’ı kutluyorum bu arada. Bu sezon bizde bunu başardık. Hem puan toplama açısından, futbol kimliğimiz açısından bizim için çok önemli. Bunu sürdürülebilir hale getirmek lazım. Esasısın burası olması lazım. Bu anlamda bütün grup için hem takımımızı hem de Galatasaray’ı kutluyorum” cevabını verdi.

Reklam
Reklam

“STOCH’UN TEPKİSİ KENDİ ARKADAŞLARINA OLMAMALI”

Stoch’un oyundan çıkarken Kuyt’un elini sıkmamasını değerlendiren Kocaman, “Belki oyuncularımızın bazılarının gelişimleri ile ilgili nedenleri ortaya koyan davranışlardan bir tanesi, Stoch bugün çok başarılı oynadı. Oyundan çıkmasının temel nedeni, 3 gün sonraki İstanbul Büyükşehir Belediyespor var. Daha fazla yıpranmaması gerekiyordu. Özellikle ihtiyacımız olduğu için kenara aldım. Oyuncuları anlıyorum iyi giderken daha da fazla oynamak istiyorlar. Bunu anlayabilseler belki gelişimleri daha fazla olacak. Antrenöre tepkiyi de anlayabiliyorum. Biz daha olgun insanlar olduğumuz için bir yere kadar tepkiyi anlayabiliyoruz ve kendi içimizde absorbe edebiliyoruz ama kendi arkadaşına olmaması lazım. Çok yanlış. Bunu yarın veya daha sonra konuşacağız” açıklamasında bulundu.

FAVRE: “GALİBİYETİ HAK ETTİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

Mönchengladbach Teknik Direktörü Lucien Favre ise, “Maç heyecanı içinde olduğumu ifade etmiştim. Haklı çıktım. İyi bir maç oldu. Çok iyi başladık. Topa hakimdik. Bence daha üstün takım bizdik. Çok ilginç pozisyonlar izledik. Yüksek bir tempo sergiledik. Teknik açıdan iyiydik. Hak ettiğimizi düşünüyorum. Genç oyuncuları burada görmek iyi oldu” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Borussia Mönchengladbach'da oynayan gurbetçi futbolcu Tolga Ciğerci, Fenerbahçe'yi 3-0 yendikleri maçta takımının ilk golünü kaydettiği için mutlu olduğunu ifade ederek, Takım olarak iyi oynadık ve ben de olumlu bir performans göstererek güzel bir gol attım” dedi.

Gurbetçi futbolcu, Türkiye'de şimdilik forma giymek istemediğini belirterek, “Kariyerime Bundesliga'da devam etmek istiyorum. Türkiye'den teklifler geliyor ama takım ismi veremem. Türk Milli Takımı'nda da oynamak istiyorum. Pasaportum gelirse ve milli takıma çağrılırsam, Türkiye adına seve seve oynarım” diye konuştu.

Tolga, Türkiye'de hangi takımı tuttuğunun sorulması üzerine, fanatik olmamakla beraber Fenerbahçe ve Galatasaray'a sempati duyduğunu kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: