Fenerbahçe - Kasımpaşa maçının muhtemel 11'leri

Sıkıntılı günler geçiren Fenerbahçe, sezonun flaş ekibi Kasımpaşa'yı ağırlıyor.

Spor Toto Süper Lig'in 14. haftasında Fenerbahçe ile Kasımpaşa karşı karşıya geliyor.

Ülker Stadı'nda oynanacak mücadeleyi hakem Yaşar Kemal Uğurlu yönetecek.

Lig tarihindeki en kötü sezonunu geçiren, 13 haftada 13 puanla küme düşme hattının bir basamak yukarısında 15. sırada yer alan Fenerbahçe, hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde son 32 turuna kalmayı garantilemişti.

Konuk edeceği ligin 2. sırasında bulunan Kasımpaşa'nın 12 puan gerisinde yer alan Fenerbahçe, taraftarı önünde kazanarak üst sıralara tırmanmayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

Ligde çıktığı 13 karşılaşmada 8 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 yenilgi yaşayan Kasımpaşa, 25 puanla ikinci sırada yer alıyor. Yaptığı maçların 3'ünü kazanan, 4'ünde berabere kalan ve 6'sını kaybeden Fenerbahçe ise 13 puanla 15. sırada bulunuyor.

Maç
Fenerbahçe - Kasımpaşa

Tarih
3 Aralık Pazartesi

Saat
20:00


TV & İnternet Yayını


TV Yayını
beIN Sports 1

İnternet yayını
beIN Connect


Muhtemel 11'ler


Fenerbahçe'de kırmızı kart cezalıları Roberto Soldado ve Jailson Marques Siqueira ile sakatlıkları bulunan Alper Potuk, Andre Ayew ile Tolga Ciğerci bu maçta görev alamayacak.

Kasımpaşa'da sakatlıkları devam eden Abdul Rahman Khalili, İlhan Depe ve Uğurcan Yazğılı, Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek.

Fenerbahçe: Harun, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, M.Topal, Eljif, Barış, Benzia, Valbuena, Frey

Kasımpaşa: Ramazan, Popov, Veysel, Ben Youssef, Özgür, Josue Sa, Trezeguet, Pavelka, Tarkan, Eduok, Diagne


Maç Öncesi OPTA İstatistikleri


  • Fenerbahçe ile Kasımpaşa, Süper Lig'de 30 kez karşılaştılar. Fenerbahçe bu maçların 24'ünü kazandı (3B 3M).

  • Fenerbahçe'nin Süper Lig tarihinde Kasımpaşa'ya puan kaybettiği altı maçın beşinde, sarı lacivertlilerin teknik direktörü yabancıydı. Fenerbahçe teknik direktörü olarak ligde Kasımpaşa'ya puan kaybeden tek yerli teknik direktör Aykut Kocaman (Eylül 2012, 2-0).

  • Kasımpaşa, Fenerbahçe ile ligde oynadığı son sekiz maçın dördünde rakibine gol atamadı. Bu maçlarda toplam beş gol kaydeden Kasımpaşa'ya karşılık Fenerbahçe 22 gol kaydetti. Toplamda, Kasımpaşa'nın Süper Lig tarihinde en fazla gol yediği rakibi Fenerbahçe (73 gol).

  • Bu sezon iç sahada Fenerbahçe'den (8) daha az puan toplayan tek Süper Lig ekibi Akhisarspor (6).

  • Bu sezon Süper Lig'de oynadığı maçların tamamında gol atmayı başaran tek takım Kasımpaşa. İstanbul temsilcisi aynı zamanda ligdeki son 31 maçının 30'unda gol atmayı başardı (toplam 62 gol).

  • Kasımpaşa bu sezon Süper Lig'de en fazla gol atan (29) ve toplamda maçlarında en fazla gol olan takım (48). Fenerbahçe ise bu sezon ligde en az gol atan dördüncü takım (12).

  • Fenerbahçe bu sezon Süper Lig'de toplam gole çevirme oranı (%8,8) ve net pozisyonu gole çevirme oranı (%21,9) en düşük takım.

  • Mbaye Diagne, Kasımpaşa'nın 2018 senesi içinde Süper Lig'de attığı 61 golün 30'una direkt katkıda bulundu (30 maç - 26 gol, 4 asist).

  • Fenerbahçe formasıyla çıktığı ilk yedi resmi maçta gol katkısı yapamayan Michael Frey, son altı karşılaşmada altı gole katkı yaptı (5 gol & 1 asist).

  • Mustafa Denizli, Süper Lig'de teknik direktör olarak Fenerbahçe ile karşılaştığı son 10 maçın sekizini kaybetti (2G). Denizli'nin Fenerbahçe deplasmanında elde ettiği son galibiyet, Aralık 1990'da Galatasaray'ın başındayken gelmişti (2-1). Denizli'nin 1990'daki galibiyetinde Fenerbahçe'nin başında yine bir Hollandalı teknik direktör olan Guus Hiddink vardı.
Reklam
Reklam