Fenerbahçe Kulübü: Hakem hataları endişe verici boyutlara ulaştı

Fenerbahçe Kulübü, ligin ilk 9 haftasında iyi niyeti aşan hakem hatalarının olağanüstü boyutlara ulaştığı ve...

Fenerbahçe Kulübü, ligin ilk 9 haftasında iyi niyeti aşan hakem hatalarının olağanüstü boyutlara ulaştığı ve bunun ilerisi için endişe verici olduğunu açıkladı.
Sarı-lacivertli kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:
"90 dakika içinde gelişen, geride kalan ve tartışılan pek çok pozisyona dair farklı yorum ve değerlendirmelerin olması, spor kamuoyunun kendi çoksesliliğinde 'normal' görülebilir. Ancak ligin geride kalan 9 haftasına bakıldığında, iyi niyeti aşan hakem hatalarının çokluğu normal karşılanamayacak kadar olağanüstü. Taraflı tarafsız tüm futbolseverlerin ortak görüşü, can yakan hakem hatalarının gelecek için de endişe verici boyutlara ulaşmış olması. Son yıllarda Türk Futbolu'nun kaydettiği gelişmeler herkesçe malum. Buna karşın hem ulusal hem uluslararası alanda, son yıllarda daha başarılı sonuçlar elde ediyor olmamıza karşın, hakemlerimizin bu gelişimin bir parçası olamadığını üzülerek görüyoruz. Avrupa'nın en önemli liglerinden biri olan Spor Toto Süper Lig'in ilk 9 haftasında yaşanan hakem hataları bu durumun açık bir işareti niteliğindedir. İyi niyeti aşan hataların bu kadar sık olmasının bir izahı ve yaptırımı olmalıdır. Son olarak dün, takımımızın, lehine ve aleyhine verilen hakem kararları bir maçın sonucunu daha etkileyecek, maçın seyir zevkinin önüne geçecek hatalar zincirine dönüşmüştür. Maç sonuçlarından fazlasını; tribünlerin, milyonlarca futbolseverin iç dünyasını etkileyecek kararlar alan hakemlerin gerek fiziki gerekse psikolojik olarak bu mesleği yapmaya muktedir kişiler arasından seçilmesi, yetersiz ve yeteneksiz hakemlerin ayıklanması şarttır. Arzu edilen güzel oyun ortamının yakalanması için bu sorunun çözülmesi şarttır.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz