Fenerbahçe, Oliviera'nın peşinde

Fenerbahçe, İspanya'nın Real Betis takımının oyuncusu olan ve Brezilya'da Sao Paulo'da kiralık olarak oynayan Brezilyalı futbolcu Ricardo Oliveria'yı renklerine bağlamak istiyor.

Real Betis'in geçtiğimiz sezon Brezilya'nın Sao Paulo takımına kiralık verdiği Oliveria'ya Fenerbahçe talip oldu. Brezilya'da oynanan Libertadores Kupası'nın sona ermesinden sonra 12 Ağustos tarihinde İspanya'ya geri dönmesi gerektiği halde önümüzdeki cumartesi döneceğini belirten ve bu hareketiyle kulüp yöneticilerince takım içi disiplinini bozduğu için ceza alması beklenen Oliveria, İspanya'nın yüksek tirajlı spor gazetelerinden Marca'ya, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Real Betis'in Fenerbahçe'yle transfer görüşmeleri yaptığını doğrulayan, Oliveira, İspanyol ekibinin bu tutumuna tepki göstererek, "Henüz İspanya'ya dönmeden, beni başka kulübe pazarlamaya çalışan bir ekiple yoluma devam etmem çok zor, önümüzdeki cumartesi Sevilla'da olacağım, antrenmanlara devam edeceğim fakat bu pazarlıkların, kulübümle aramı bozduğu bir gerçektir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Öte yandan, Brezilya'nın Sao Paulo Kulübü ise 10 Ağustos tarihinde takımla kiralık olan sözleşmesi biten Oliveria ile yollarına devam etmek istediğini, ancak Fenerbahçe'yle çıkan pazarlık söylentilerinin de biran önce açıklığa kavuşmasını Real Betis takımından istedi.

Fenerbahçe'den Oliveria transferi ile ilgili resmi teklif aldıklarını doğrulayan İspanyol kulübü ise gelişmelerin cumartesi Oliveria'nın İspanya'ya varmasından sonra netlik kazanacağını belirtti.