Fenerbahçe söke söke aldı

Spor Toto Süper Lig 30. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe deplasmanda Sivasspor'u maçın bitimine 3 dakika kala Sow'un attığı golle 3-2 mağlup etti. Sarı-Lacivertlilerin diğer gollerini Diego ve Webo kaydetti. Fenerbahçe bu sonuçla maç fazlasıyla lider Galatasaray'la puan farkını bire indirdi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

MEDICANA SİVASSPOR 2 - 3 FENERBAHÇE
STAT: Sivas 4 Eylül
HAKEMLER: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Ceyhun Sesigüzel
MEDICANA SİVASSPOR: Ertuğrul, İbrahim Öztürk, Kadir, Cicinho, Burhan (Dk.88 Musa Sinan), Fatih, Batuhan, Adem (Dk.73 Utaka), Ümit, Mehdi (Dk.82 Hakan Arslan), Aatif
TEKNİK DİREKTÖR: Sergen Yalçın
FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan, Bekir, Egemen, Caner, M. Topal, Emre (Dk.82 Meireles), Diego, Alper (Dk.66 Kuyt), Sow, Emenike (Dk.46 Emenike)
TEKNİK DİREKTÖR: İsmail Kartal
GOLLER: Dk.8 Mehdi, Dk.24 Cicinho (Sivasspor), Dk.9 Diego Ribas Dk.56 Webo Dk.87 Sow (Fenerbahçe)
SARI KARTLAR: Aatif (Sivasspor), Alper Potuk, Emre Belözoğlu, Diego (Fenerbahçe)

Reklam
Reklam
[Maçtan kareler-![Sivasspor - Fenerbahçe maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2122751/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/sivasspor-fenerbahce-macindan-kareler-154621-myspor)

Sivas'da maç fırtına gibi başladı. Karşılaşmanın 8. dakikasında Sivasspor öne geçti.

Sağ çaprazdan gelişen atakta Adem Koçak ceza alanına giren Taouil'e pasını verdi. Taouil'in şutunu Volkan çeldi, atağın devamında Burhan topu alıp yeniden Taouil'e oynadı. Taouil'in sol köşeye vuruşunda top ağlarla buluştu:1-0.

Golden hemen sonra Fenerbahçe Diego Ribas'la beraberliği yakaladı.Sol kanattan gelişen atakta Alper'in kale sahasına çevirdiği topta Emenike meşin yuvarlağın üzerinden atladı, arkada topla buluşan Diego bekletmeden vurdu ve takımına beraberliği getirdi:1-1.

Dakikalar 23'ü gösterdiğinde kazanılan serbest vuruşta topun başına geçen Cicinho jeneriklik bir vuruşla takımını 2-1 üstünlüğe taşıdı. Brezilyalı futbolcu sağ ayağıyla yaptığı müthiş vuruşla Volkan'ı avladı ve tecrübesini gözler önüne serdi.

Reklam
Reklam

İlk yarının kalan bölümünde Fenerbahçe beraberliği yakalamak için etkili ataklar gerçekleştirse de aradığı golü bulamadı ve soyunma odasına Sivasspor'un 2-1 üstünlüğüyle gidildi.

İsmail Kartal ikinci yarıya Emenike'nin yerine Webo ile başladı. Karşılaşmanın 50. dakikasında hızlı gelişen Sarı-Lacivertlilerin atağında seri paslaşmalar sonrasında ceza sahasına giren Mehmet Topal'ın sol ayakla uzak direğe gönderdiği topa Sow ve Webo aynı anda ayak uzattı fakat her iki golcü de topa dokunamadı.

56. dakikada sağ kanattan gelişen Fenerbahçe atağında Gökhan'ın ceza alanına ortasında Sow, topa vurmak istedi ama onun vuramadığı topu alan Webo'nun kaleye sert şutu ağlarla buluştu:2-2.

İsmail Kartal 66. dakikada günün etkisiz ismi Alper'in yerine Hollandalı yıldız Kuyt'u oyuna dahil etti.

69. dakikada gelişen Sarı-Lacivertlilerin atağında Diego Ribas'ın şutu ilk önce defansa daha sonra ise kale direğine çarparak oyun alanını terk etti.

Dakikalar 87'i gösterdiğinde sahneye Sow çıktı. Sivasspor defansının uzaklaştıramadığı topu önünde bulan tecrübeli golcü düzgün bir vuruşla bitime 3 dakika kala takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Karşılaşmanın kalan bölümünde başka gol olmayınca Fenerbahçe zorlu Sivasspor deplasmanından 3-2'lik galibiyetle ayrıldı ve şampiyonluk umutlarını sürdürdü.

Reklam
Reklam