Fenerbahçe taraftarı ikiye bölündü

Turkcell Süper Ligi'ndeki son maçında Denizlispor ile deplasmanda 1-1 berabere kalarak şampiyonluğu kaybeden Fenerbahçe kafilesini, İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda karşılayan yaklaşık 100 taraftar ikiye bölündü. Bir grup taraftar futbolculara destek verirken, bir grup da protesto etti.

Kafileyi protesto eden grup, eleştirilerini özellikle Teknik Direktör Christoph Daum'a yöneltirken, Alman çalıştırıcıyı "istifaya" çağırdılar. Taraftarın, Alman teknik adam aleyhinde zamanzaman küfürlü tezahürat yaptığı da duyuldu.

Reklam
Reklam

Havalimanından önce Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler çıktı. Yöneticiler, futbolcuların otobüse binmelerini ve yola çıkmalarını bekledikten sonra, havalimanından ayrıldı.

Alex ve Aurelio ise PAF takım için getirilen otobüsle havalimanından ayrıldı. Anelka da takımdan ayrı giderken, Teknik Direktör Daum havalimanından taksiyle ayrıldı.

Alex'e bazı taraftarlar sevgi gösterisinde bulunurken, Brezilyalı futbolcu bazı taraftarların da tepkisiyle karşılaştı.

-Otobüsün önü kesildi-

Sarı-lacivertli takımı taşıyan otobüsü çok sayıda taraftar araç konvoyu yaparak Samandıra Tesisleri'ne kadar takip etti. Yol boyunca takımı takip eden bazı araçların, TEM otoyolunda araçlarının camlarından sarkarak futbolculara tepki gösterdiği gözlendi.

TEM otoyolunda meşaleler yakarak ara ara otobüsün önüne geçen taraftar araçları, zaman zaman takımı taşıyan otobüsü yavaşlattı.

Taraftarlar Samandıra Tesisleri'nin girişine yaklaşık 300 metre kala otobüsün önünü keserek futbolculara yoğun tepki gösterdi.

Reklam
Reklam

Bir anda araçlarından inen taraftarlar otobüsün etrafını sararak futbolcuları protesto etti. Bu esnada Fenerbahçe Futbol Takımı İdari Menajeri Volkan Ballı diafonla seslendiği taraftarları sakinleştirmeyeçalıştı.

Bu gerginlik sırasında, bazı taraftarların otobüsün üzerine yumurta ile bazı maddeler attığı görüldü.

Takım otobüsünü takip eden özel güvenlik birimlerinin de araya girmesiyle taraftarlar aracın önünü açtı ve otobüs tesislere girebildi.

Öfkeli taraftarlar bu kez tesislerin önünde bekleyerek tepkilerini sürdürdüler.