Fenerbahçe'de derbi mesaisi başladı

İSTANBUL (İHA) - UEFA Kupası grup maçında deplasmanda İspanya'nın Celta Vigo takımına 1-0 mağlup olan Fenerbahçe, akşam saatlerinde İstanbul'a döndükten sonra ayağının tozuyla Galatasaray derbisinin hazırlıklarına başladı.

Sarı-lacivertliler, İspanya dönüşünde Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Samandıra Tesisleri'ne geçerek Galatasaray maçının hazırlıklarına başladı. Teknik direktör Zico yönetiminde gerçekleştirilen antrenman, düz koşu ve ısınma hareketleri ile başladı. Bu çalışmanın ardından, Celta Vigo maçında forma giyen oyuncular rejenerasyon idmanı; diğer oyuncular ise Yardımcı Antrenör Santanna yönetiminde istasyon çalışması yaptı. Dar alanda yapılan taktik ağırlıklı çalışmanın son bölümünde Can Arat ile girdiği mücadelede Mehmet Yozgatlı ayağından sakatlandı.

Reklam
Reklam

Tümer'in de son bölümde ayağından aldığı darbe nedeniyle antrenmandan ayrıldığı görüldü. Kulüp doktoru Ethem Kavukçu, sol ayak bileğinden sakatlanan Mehmet Yozgatlı'nın tesislerde tedavisine başlanıldığını, yarın sabah saatlerinde MR'ının çekileceğini, Tümer'in de tedavisinin sürdüğünü söyledi.

Bu arada, sakatlıkları süren kaptan Ümit Özat ve Kerim de takımdan ayrı olarak düz koşu yaptı. Zico'nun oğlu Thiago da dar alanda yapılan maçta yer alırken, Brezilyalı futbolcu Alex ise idmana katılmayarak, tesislerde masaj ve tedavi gördü.

Diğer yandan, Pazar günü oynanacak olan Fenerbahçe-Galatasaray derbisi ilgili olarak Brezilya'nın en büyük televizyon kanallarından biri olan Globo TV, Samandıra Tesisleri'nde çeşitli görüntüler aldı. Dünya derbilerini araştıran televizyon kanalı, teknik direktör Zico ve antrenör Santanna ile röportaj yaptı.

Sarı-lacivertliler, yarın saat 17.00'de basına kapalı yapacağı antrenmanla hazırlıklarını tamamlayarak Samandıra Tesisleri'nde kampa girecek.