Fenerbahçe'den Rio Karnavalı gibi geçit

Fenerbahçe Kulübü'nün kuruluşunun 100. yılında, 19 Temmuz Dünya Fenerbahçeliler Günü, Bağdat Caddesi'nde, İtalyan gösteri ve şölen tasarımcısı Valerio Festi'nin imzasını taşıyan muhteşem bir geçit töreniyle kutlandı.

Özel olarak hazırlanmış kostümler giyen 200 kişilik İtalyan ve Brezilyalı sanatçılardan oluşan gösteri grubunun gerçekleştirdiği geçit töreni, Bağdat Caddesi'nde Rio rüzgarları estirerek Fenerbahçelileri coşturdu. Cadde kenarlarında ve evlerinin balkonlarından geçit törenini izleyen binlerce taraftar, tezahüratlar ve marşlar eşliğinde 100. yılı ve kazanılan şampiyonlukları bir kez daha kutladı.

Reklam
Reklam

100. yıl etkinlikleri kapsamında düzenlenen geçit töreni, daha önceden yine Valerio Festi ve Stüdyo Festi tarafından ışıklarla süslenen Bağdat Caddesi'ndeki Şaşkınbakkal ve Caddebostan arasındaki 800 metrelik alanda gerçekleştirildi. Kutlamaları, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Erenköy'deki bir dairenin balkon ve pencerelerinden izledi.

Geçit töreni için Bağdat Caddesi trafiğe kapatılırken, cadde üzerinde çekilen römorkların üzerine kurulan hareketli platformlarda İtalyan ve Brezilyalı sanatçılar tarafından çeşitli dans, bale, ışık ve samba gösterileri yapıldı. Geçit alanı boyunca caddenin her iki tarafına yerleştirilen ses düzeneklerinden müzik yayını yapıldı, marşlar çalındı.

İHA