Fenerbahçe'den sezona merhaba!

Fenerbahçeliler bu gece Olimpiyat Stadı'nda 'şampiyon' takımlarına kavuşuyor. 100. yılını zirvede tamamladıktan sonra Tuncay, Ümit, Rüştü, M.Yozgatlı, Serkan gibi oyuncularla yollarını ayırıp, kadrosunu Roberto Carlos, Vederson, Colin Kazım, Ali Bilgin, Gökhan Gönül, İlhan Parlak ve Yasin Çakmak ile takviye eden Sarı-Lacivertliler, Süper Lige bu sezon yükselen İstanbul Büyükşehir Belediye karşısına mutlak galibiyet için çıkıyor.

Anderlecht için geri sayım
Almanya'da oynanan Süper Kupa finalinde Beşiktaş'ı 2-1'lik skorla deviren Fenerbahçe'de bu gece Lugano, Appiah, Alex gibi yıldızlar forma giyemeyecek. Ancak süper transfer Roberto Carlos'un Türkiye Ligi'ne 'merhaba' diyecek olması maçın çehresini değiştirmeye yetiyor. Çarşamba günü de Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Anderlecht ile Kadıköy'de karşı karşıya gelecek olan Kanarya, bu zorlu sınav için moral depolamayı hedefliyor.

Reklam
Reklam

İstanbul BŞB: Hasagiç, Ekrem, Murat, Metin, Kerim, Sertan, Orteman, Efe, Tjikuzu, Erman, Adriano,
Fenerbahçe: Serdar, R.Carlos, Can, Edu, Önder, Aurelio, Deniz, Uğur, Deivid, Tümer, Kezman,

Saat: 21.45
Yayın: Lig TV
Stat: Olimpiyat
Hakem: Bülent Yıldırım

Hazırlıklar tamamlandı
Fenerbahçe, yeni sezonun ilk maçında karşılaşacağı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçının hazırlıklarını tamamladı. Samandıra Tesisleri'nde yapılan idmanda, teknik direktör Zico, bugünkü maçta oynatacağı ilk 11'i denedi. Maç kadrosuna Kemal ile yeni transfer Yasin alınmazken, Alex'in son durumunun bugün belli olacağı öğrenildi. Appiah ile Semih sakatlık yüzünden, Lugano da karşılaşmada yer almayacak.

Kaptan Önder
Sarı-Lacivertliler'de bugünkü İstanbul Belediyespor maçında sahaya kaptan olarak Önder Turacı'nın çıkacağı öğrenildi. Alex ve Semih'in sakatlıkları sebebiyle üçüncü kaptan konumundaki Önder'in pazu bandını takacağı dile getirildi. Önder'in alternatifinin ise bir jest yapılma ihtimali paralelinde Roberto Carlos olacağı vurgulandı.

Reklam
Reklam

Zico uyardı
Teknik direktör Zico'nun Belediyespor karşılaşması öncesinde futbolcularıyla bir toplantı yaptığı ve son kez uyardığı kaydedildi. Ligin en flaş ekibinin kendileri olacağını söyleyen Brezilyalı hoca, "Biz son şampiyonuz, buna göre hareket etmeliyiz. Şimdi Avrupa'yı değil, ligi düşünmek zorundayız. Sizlere güveniyorum" diye konuştu.

Gözler Deivid'de
Hazırlık maçlarından sonra Süper Kupa sınavının da yıldızı haline gelen Deivid'in bugünkü müsabakada da sahaya özel görevlerle çıkacağı öğrenildi. Zico'nun vatandaşı ile görüştüğü ve "Son performansından çok memnunum ve senden yine çok şeyler bekliyorum" dediği kaydedildi. Deivid'in Kezman'ın en büyük silahı olması bekleniyor.

ABD'den maça
Bir süredir Amerika Birleşik Devletleri'nde bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın bugün Türkiye'ye döneceği öğrenildi. Öğle saatlerinde İstanbul'a inmesi beklenen Sarı-Lacivertliler'in patronunun, yol yorgunluğuna rağmen akşam oynanacak İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçındaki yerini almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Reklam
Reklam

Kaynak: Fanatik