Fenerbahçeli futbolcu Emre: Bu sene de şampiyon olmak istiyoruz

Fenerbahçe'nin ve milli takımın başarılı futbolcusu Emer Belözoğlu, bu sene de şampiyon olmak istediklerini söyledi.Sarı...

Fenerbahçe'nin ve milli takımın başarılı futbolcusu Emer Belözoğlu, bu sene de şampiyon olmak istediklerini söyledi.
Sarı - lacivertli futbolcu Emre Belözoğlu, TV8'de yayınlanan 'Herşey Futbol' programına katılarak çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Geçen sene yaşadıkları şampiyonluktan sonra yaşanılan olaylarda en büyük destekçilerinin taraftarlar olduğunu söyleyen Emre, "Rakiplerimizin ne yaptığı değil bizim ne yapacağımız önemli. Şu an biz lideriz bu durumda da ligi bitirmek istiyoruz. Geçen sene yakaladığımız şampiyonluğu yine kazanmak istiyoruz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

"BERABERLİĞE SEVİNMEDİK"
Beşiktaş maçından sorna taraftarın kendilerini yanlarına çağırdığında arkadaşlarına berabere kaldıklarını hatırlattığını dile getiren Emre, "Berabere kaldık sonuçta kazanmadık taraftarın soğukta beklediğinden dolayı sadece selam vermeye gidelim dedim. Ama hiçbir takım arkadaşımın sevindiğine şahit olmadım beraberliğe onlarada böyle bir uyarıda bulundum." şeklinde konuştu.

"TARAFTARLARIN TEPKİLERİNİ UMURSAMIYORUM"
Emre, taraftarlardan aldığı tepkilerle ilgili olarak da "Geçmişte yaptığımız hatalar olmuştur. İnsanlara karşı bizi saha içinde yapımızı karakterimizi doğru anlatamadığımız zamanlar olmuştur. Taraftarın tepkisi beni ne aşırı motive ediyor nede demorolize ediyor. Çok fazla bu anlamda bunlarla yaşayacak kadar genç değilim yaşım 32’ye yaklaştı. Çok fazla umursamıyorum. Benim için önemli olan bana sahip çıkan fenerbahçe taraftarı. Mutlaka tepkiler eleştiriler olacaktır. Artık bazı şeyleri görmezden gelmeyi öğrendim. Öyle düşünüyorum hayatada öyle bakıyorum. İnsanların verdiği tepkilerden çok daha önemli şeyler var hayatımda ne olursa olsun ben takımımın başarısı için sahadayım. Beşiktaş seyirciside tepki gösterdi, küfürlü bir tepkilerde gösterdi ama herkes evine gittiğinde elini inanıyorum vicdanına koyduğunda kimsenin annesi, kimsenin çocuğu bu küfürleri haketmiyor. Taraftarların içerisinde olanlarda bu küfürleri haketmiyorlar. Yani ben herkesin elini vicdanına koyduğunda doğruyu bulacağına inanıyorum ama belli bir yere kadar bunları yaşayacağız, yaşamamızda gerekiyormuş ben bu olaya böyle bakıyorum." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"GEÇEN SENEKİ ŞAMPİYONLUĞU ANAMIZIN AK SÜTÜ GİBİ HAK ETTİK"
Emre, Trabzonspor tarafından özellikle bu işin emekçisi olan futbolcuları, Aykut Kocaman ve kendilerini rencide edecek açıklamalar yaptıklarını kaydederek, "Eğer geçen sene Trabzonspor şampiyon olsaydı. Onlar bu şampiyonluğu sonuna kadar hak etmiş olacaklardı. Biz de bu şampiyonluğu hak ettik. Bu şampiyonluğu anamızın ak sütü gibi hak ettik." dedi.
Yaşanılan olayların kendilerini motive ettiğini de aktaran Emre, "Bizler çok iyi bir ardaşlık oluşturduk. Kaybettiğimiz ve bizden ayrılan arkadaşlar çok değerli arkadaşlardı; ama mevcut kadroyla bu senede şampiyon olacak güçteyiz." şeklinde konuştu.

"ARDA’NIN GİTMESİ ÇOK DOĞRU BİR KARAR"
Milli takımdan arkadaşı olan ve şu an Atlethico Madrid'te forma giyen Arda'nın yeni takımında kendini ispatlamak için mücadele ettiğini belirten Emre, şu ifadeleri kullandı: "Oyuncular belli bir kıvama gelene kadar kendi camialarında taraftarlarının gözünde kendilerini ispatlamak için belli bir mücadeleye girerler. Taraftarlar da o futbolcuyu takımın içinde lider oyuncu olarak görürlerse takımı sırtlayan oyuncular olacaklardır ve Arda da bu futbolculardan bitanesi. En önemli oyunculardan birtanesi. Arda çok sevdiğim bir kardeşim. Ben gitmesini çok doğru buluyorum. Avrupa'da oynayan ne kadar çok Türk futbolcusu olursa bu gerek Türk futboluna gerekse milli takımımıza çok olumlu şekilde yansıyacaktır. Geçmişte Tugay abiler, Hakan abiler,Alpay abiler daha sonra ben, Nihat, Okan abi gittik elimizden geldiği kadar ülke futbolunu temsil ettik. Son dönemde ne yazık ki ülkemizden Avrupa'ya giden Mehmet Topal ile Arda var. Onun dışında Umut yeni gitti. İnanıyorum ki onlar çok başarılı olacaklar ve Türk futbolunu en iyi şekilde temsil edecekler."

Reklam
Reklam

"ALEX ÇOK BÜYÜK BİR FUTBOLCU"
Takım kaptanı Alex'i "Çok büyük bir oyuncu." diye nitelendiren Emre, "Türkiye ligine gelmiş bence en büyük oyunculardan birtanesi yabancı futbolcu olarak. Alex için söyleyebileceğim dışardan ne görüyorsanız Alex içerden de aynı. Olduğu gibi görünen çok dürüst, seviyeli insanlarla ilişkisini çok iyi ayarlamayı bilen tam bir lider bizim için çok değerli bir takım arkadaşımız. Herşeyden önce arkadaşımız. Bu sene de geçen seneki gibi onada çok büyük iş düşüyor. Biz onu çok seviyoruz. Türkiye'de çok mutlu. Elimizden geldiğince ona 2. kaptan olarak ben 3. kaptan olarak da Volkan, takım içinde destek vermeye çalışıyoruz." diye konuştu.

"HIRVATİSTAN’I YENEBİLECEK GÜÇTEYİZ"
Milli takımla ilgili de açıklamalarda bulunan Emre Belözoğlu, "Milli takımımız son 2-3 maçlık periyotta çok eleştiri aldı. Geçen sezon başı kamp itibari ile yaşanan Türk futbolundaki süreç futbolcu olarak bizi de çok etkiledi. Olayın böyle bir tarafı da var. Böyle bakılmasını da isterdim ben açıkçası. Ama biraz öncede dile getirdiğim gibi kasım ayı azcık daha bütün futbolcuların form tutabileceği bir ay. Bu milli takımada çok olumlu yansıyacaktır. Sakat oyuncularımız vardı ben de onlardan bir tanesiydim Almanya maçı öncesinde. İkinci maçta hocam bana şans verdi. Şimdi fizik olarak da daha iyi durumdayım. İnanıyorum ki bütün arkadaşlarım da şu an daha iyi durumdadırlar. Çünkü milli takım bence çok farklı bir yer. Bu anlamda herkes iyi konsantre olmalı kadroya kim girecekse. Hırvatistan'ı değil daha iyi bir takım dahi olsa benim kendi şahsi fikrim yenebilecek güçte bir takımız. Yeter ki iyi konsantre olalım birbirimize inanalım. Ülke olarak iyi bir sinerji oluşturalım. Ne yazık ki son dönem yaşadığımız olaylar bizi çok kötü etkiledi ve gerdi. İnanıyorum milli takımımız başarılı sonuçlar alıp ülkemizi bu anlamda mutlu edecektir. Biz de futbolcular olarak bir kez daha Avrupa Şampiyonası'nda oynamak istiyoruz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz