Fenerbahçeli Kadir Ökçesiz’in Katil Zanlısının Kimliği Belirlendi

Fenerbahçe taraftar gruplarının Bağdat Caddesi’ndeki protesto yürüyüşü sırasında meydana gelen kavcgada, 1 kişinin ölümü 2...

Fenerbahçe taraftar gruplarının Bağdat Caddesi’ndeki protesto yürüyüşü sırasında meydana gelen kavcgada, 1 kişinin ölümü 2 kişinin yaralanmasıyla sebep olan zanlının Batuhan Ö. (26) olduğu belirlendi. Kendisi de bir Fenerbahçeli olan Batuhan Ö.’nün 4 kez uyuşturucu, 1 kez de adam yaralamadan polis kaydı bulunduğu öğrenildi. Her iki gruptan yaklaşık 20 kişinin karıştığı belirtilen kavganın, gruplar arasında daha önceye dayalı bir husumet nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.

UEFA Disiplin Kurulu’nun verdiği kararı protesto etmek için Pazar günü Bağdat Caddesi’nde yürüyen grupların dağılımında bıçaklı kavga çıktı. Daha önceden yaşanan bir olay sebebiyle aralarında husumet bulunan gruplar, kortejden koparak Fenerli Reis Sokak’ta buluştu. Kavga sırasında bir taraftar grubuna üye Kadir Ökçesiz ile Cenk E. bıçakla yaralandı. Kadir Ökçesiz kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Cenk E. İse hastanede tedavi altına alındı.

Reklam
Reklam

Cinayet ve yaralama olayıyla ilgili soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, kısa süre içerisinde olayın Batuhan Ö. (26) isimli Fenerbahçeli taraftar tarafından gerçekleştirildiğini belirledi. Soruşturmada, kavgaya karışan her iki grubun, 12 Mayıs’ta oynanan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin sonunda da kavga ettikleri tespit edildi. Derbi sonrası etrafa zarar veren Fenerbahçeli gurubun bu saldırıları esnasında, durakta Ökçesiz’in grubundaki erkek arkadaşını bekleyen bir kızın yaralandığı ve grupların bu sebeple birbirleriyle kavga ettiği bilgisine ulaşıldı. UEFA’yı protesto yürüyüşünde karşılaşan iki tarafın aralarındaki husumeti konuşmak üzere Fenerli Reis Sokak’ta birbirlerine randevu verdikleri belirlendi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü, olayın zanlısı olduğu iddia edilen Batuhan Ö.’nün yakalanması için çalışmaların devam ettiği kaydedildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: