Fenerbahçeli Sporcular Derneği Başkanı Uyguç'tan Birlik Çağrısı

 Fenerbahçeli Sporcular Derneği Başkanı Ünal Uyguç, "Başarısızlıklar hiç bir zaman başta sayın Başkanımız olmak üzere yönetim kurulumuza ve futbol takımımıza

Fenerbahçeli Sporcular Derneği Başkanı Ünal Uyguç, "Başarısızlıklar hiç bir zaman başta sayın Başkanımız olmak üzere yönetim kurulumuza ve futbol takımımıza olan inancımızı ve güvenimizi sarsmamıştır" dedi.
Yazılı bir açıklama yapan Uyguç, şu ifadeleri kullandı;
"Bizler üyesi olmaktan onur duyduğumuz ve yıllarca Fenerbahçe formasını şerefle taşımış eski Fenerbahçeli sporcular olarak, son zamanlarda diğer spor branşlarında kazanılan süper başarıları göz ardı ederek sadece Futbol Şubemiz'deki kısa dönem başarısızlıklardan faydalanarak kara bir tablo çıkarmaya çalışan bazı kötü niyetli kişileri şiddetle kınıyoruz.
Şüphesiz ki, 2016-2017 Futbol Ligi sezonunun hemen başında alınan kötü sonuçlar bizleri de son derece üzmüştür. Ancak bu başarısızlıklar hiç bir zaman başta sayın Başkanımız olmak üzere yönetim kurulumuza ve futbol takımımıza olan inancımızı ve güvenimizi sarsmamıştır. Nitekim futbol takımımızın geçen sezon içerisinde hem Avrupa Ligi grup maçlarında hem de Türkiye Süper Lig'inde kazandığı başarılarla bizlere ne kadar haklı olduğumuzu göstermiştir.
Sevgili Fenerbahçeliler, lig uzun bir maratondur. Futbol sportif bir oyundur. Tabidir ki sporda özellikle futbolda kazanmak da var, kaybetmek de. Mühim olan kazanmayı da kaybetmeyi de hazmedecek olgunlukta olabilmektir. Kulübümüzün 110 yıllık kültürü de bunu gerektirmektedir. Gerçek Fenerbahçe taraftarı asla takımına küsmez. İyi günde, kötü günde Başkanına, yönetimine ve sporcularına daima sahip çıkmıştır ve bundan sonra da sahip çıkacaktır. Tıpkı 3 Temmuz sürecinde olduğu gibi.
Bizler Fenerbahçe formasını yıllarca büyük bir onurla ve gururla taşıyan eski sporcular olarak son zamanlarda gerek Başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'a, gerek yönetim kurulumuza ve gerek futbol takımımıza karşı yapılan haksız saldırıları kınıyor, bütün taraftarlarımızdan bu tip kötü saldırılara itibar etmemelerini ve bütün maçlarda statlarımızı doldurarak, takımlarımızı desteklemelerini bekliyoruz. Fenerbahçe tarihinin çeşitli dönemlerinde ve çeşitli branşlarında spor yapmış kişiler olarak bizler, bizzat gördük ve yaşadık ki, Fenerbahçe'de kısa dönem sportif başarısızlıklar, hiç bir zaman kalıcı olmamıştır. Fenerbahçe'nin büyüklüğünden yararlanmak isteyenler kurdukları kumpasla o kulübün başkanını, 1 yıl zindana atmışlarsa da, o başkan camiasını büyük bir inançla ülkenin en büyük sivil toplum kuruluşu yapmış, kulübümüzün dikili tek fidanı yokken, dünya çapında spor tesisleri kazandırmış, biz sporculara sağladığı imkanlarla çeşitli spor dallarında Türkiye'ye büyük şerefler kazandırılmasını sağlamıştır.
Bu nedenlerle de kulübümüzle taraftarlarımızla sporcularımızla ona sonsuz saygılarımızı sunarız. Biz bütün sporcular Atatürk'ün çevik, zeki ve ahlaklı gençliğiyiz. Bütün kulüplerde bu gençlerin öncüleridir."

Reklam
Reklam

İSTANBUL / DHA

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: