Fenerbahçe'nin borcu ne kadar?

Fenerbahçe Kulübü'nün olağan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı yapıldı. Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan ve kulüp başkanı Aziz Yıldırım ile yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı toplantıda açılış konuşmasını yapan Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, yapılan transferlerin tüzük hükümlerine ve bütçeye uygun olduğunu belirterek, "Genel bütçe içinde de abartılı bir borçlanma olmadığı dikkati çekmektedir" dedi.

Günay, sporda şiddeti önlemek için 3 büyük kulübün divan kurulu başkanları olarak toplantılar yaptıklarını da hatırlatarak, "Bütün kulüpleri bir araya toplamak, Galatasaray Kulübü Başkanı ve Kulüpler Birliği Vakfı Başkanı Özhan Canaydın'ın işidir" diye konuştu.

Reklam
Reklam

OLCAY: "(FORMASINI BİLE ALAMAZLAR) DENİLEN CARLOS'U ALDIK" Toplantıda kulüp yönetim kurulu raporunu okuyan genel sekreter Vedat Olcay, Mayıs ayında yapılan Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda şampiyonluğu kutladıklarını belirterek, "Tüm engellemelere rağmen şampiyonluğu nasıl kazandığımızı birlikte yaşadık. Fortis Türkiye Kupası'nda da oynanan oyunları izlediniz. Sayın başkanımızın, 'Bizim hiçbir kurum ve kuruluştan özel bir beklentimiz yoktur, sadece adalet istiyoruz' sözlerini yeni sezon öncesi hatırlatmakta yarar görmekteyiz" dedi.

Avrupa ve Güney Amerika'nın birçok yıldız futbolcusunun Fenerbahçe'ye gelmek için menajerleri vasıtasıyla kulübe başvurduklarını ifade eden Olcay, "Bizim talip olduğumuz futbolcular ise birçok ünlü kulübün cazip tekliflerine rağmen Fenerbahçe'yi tercih etmişlerdir. Ezeli ve ebedi rakibimizin bir yöneticisinin 'Formasını bile alamazlar' dediği Roberto Carlos'u aldık. Appiah ile ilgili de bir sorun yok. Kendisi kulüpte kalmak istediğini söyledi" diye konuştu.

Reklam
Reklam

DENETLEME KURULU RAPORU
Yüksek Divan Kurulu Toplantısı'nda Denetleme Kurulu, 01.01.2007'den 30.06.2007'ye kadar olan dönemde, futbolcu borçları hariç toplam borcu 95 milyon 761 bin ABD Doları olarak açıkladı.

Denetleme Kurulu raporuna göre, toplam gelirler 78 milyon 293 bin 160 YTL (Toplam gelirlerin içinde piyango gelirleri 11 milyon 647 bin 179 YTL), toplam giderler ise 83 milyon 165 bin 559 YTL olarak gerçekleşti. 2007 yılında futbolculara ödenecek paranın ise 20 milyon 276 bin 655 ABD Doları olduğu bildirildi.

Bu arada, sponsorluk ve reklam sözleşmelerine dayalı alacakların yıllara göre dağılımı ise şöyle açıklandı:
2007: 47 milyon 450 bin YTL
2008: 57 milyon 88 bin YTL
2009: 54 milyon 57 bin YTL
2010: 52 milyon 460 bin YTL

Bu alacakların içinde kombine kart, loca gelirleri, taraftar kart gelirleri ve isim hakkı gelirlerinin dahil olmadığı bildirildi.

Bu arada toplantıda, Fenerbahçe Kulübü'nde ilk kez bayan atletizm takımını kuran Ünal Uyguç'a, kulüp başkanı Aziz Yıldırım plaket verdi.

Reklam
Reklam

"Başkanımıza küfür edilen bir statta başkanlık yapan bir kişi, Del Bosque olayıyla ilgili ulusal destek istemiş"
Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri'nde yapılan toplantıda, kulüp yönetim kurulu ve denetleme kurulu raporlarının ardından söz alan yüksek divan kurulu üyeleri, şampiyonluk ve 100. yıl kutlamalarıyla transferlerden övgüyle söz ederek, yönetim kuruluna teşekkür ettiler.

Üyelerden Senih Gölpınar ise Beşiktaş Kulübü'nün teknik direktör Vicente Del Bosque davası ile ilgili ulusal destek istemesini eleştirerek, "Değerli başkanımıza küfür edilen bir statta başkanlık yapan bir kişi, dün Del Bosque olayıyla ilgili ulusal destek istemiş. Ulusal destek güzel bir laf da bunu ilk 'Yeniköy Kasabı'nı icat eden kişilere yönelik, önce 'Bunları niye söylediniz, Türkiye'nin imajını niye bozdunuz?' diye hesap sormak gerekir. Bu hesaplaşmadan sonra destek istenir. Ulusal davada hepimiz desteğimizi esirgemeyiz ama haklı olmak da şart" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"Adil olmayan hiçbir şeyde susamayız"
Gölpınar, Galatasaray'ın Seyrantepe projesine de gönderme yaparak, şunları söyledi: "Siyasi otoritenin, futbol kulüplerinin yatırımlarında Hazreti Ömer'in adaletini uygulamasını, birinin kefesine maddi kazanımlar koyarken, ötekinin kesesinden dirhem almasını da kabul etmeyeceğimizi belirtmek isterim. Sadece Fenerbahçe değil, hiçbir kulübümüzün hakkının yenilmesini istemiyoruz. Biz Fenerbahçe olarak adaletten yanayız ama adil olmayan hiçbir şeyde susamayız."

Bu arada, kulüp başkanı Aziz Yıldırım, yüksek divan kurulu toplantılarında sürekli söz alarak, yönetimden bir şeyler talep eden üye Mahir Danyal'ın konuşması sırasında sinirlenerek, toplantı salonundan ayrıldı. Yıldırım, Danyal'ın konuşması bittikten sonra yeniden salona geldi.

Üyelerin konuşmasının ardından Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, kulüp yönetim kuruluna söz verdi, ancak başkan Aziz Yıldırım konuşma yapmayacağını belirtince, Günay toplantıyı kapattı.

Reklam
Reklam

Bu arada, kulüp başkan vekili Nihat Özdemir, yöneticilerden Ömer Temelli ve Serhat Çeçen, işleri dolayısıyla toplantıya katılmadı.