Fenerbahçe'nin gol sevincinde şaşırtan detay!

Sarı-lacivertli ekip, Kayseri’de oyuna iyi başladı, Sow’un klas kafa vuruşu ile skor avantajını yakaladı. Ev sahibi Azofeifa’nın müthiş frikiği ile dengeyi sağladı. İkinci yarıda bütün riskleri alan Fenerbahçe uzatmalarda Emenike ile galibiyete ulaştı, zirveyi bırakmadı.

Öte yandan, 90+5’te gelen golün ardından sevinç kulesi oluşturan oyuncuların arasında akreditasyon kartıyla bir kişi daha duruyordu.

Maçtan KarelerMaçın sonucu ve gidişatından önce değinmemiz gereken üç önemli konu var.
1) Halis Özkahya’nın verdiği yanlış kararlar.
2) Caner’in sarı kartı varken rakibine topla karışık yerde üç kez vurması.
3) Pozisyonda kart görmeden kurtulan Caner’e tepkilerin yükselmesi ile birlikte Ersun Yanal’ın gösterdiği refleks ve oyuncusunu kenara alışı.

Karşılaşma Fenerbahçe’nin kontrolünde başladı. İstediği gibi oyuna yön veriyordu sarı-lacivertliler. Erciyesspor ise kontratak anlayışını benimsemişti. Fenerbahçe golü erken buldu. Dakikalar 9’u gösteriyordu. Sow’dan topu alan Topuz içeri nefis kesti, pozisyonu başlatan Sow gerilerden gelip kafayı vurdu: 0-1

Reklam
Reklam

Daha rahat oynamaya başladı golden sonra Fenerbahçe. Ancak Webo rakibe adeta hayat öpücüğü verdi kritik yerde yaptığı faulle.

22’de Azofeifa müthiş vurdu ve topu tam köşeye gönderdi. 1-1

30. dakikada ev sahibi Yasin ile rakibini kontrada yakaladı. Emre açıyı iyi kapattı. 57’de İbricic, Bekir’i geçti. İçeri çevirdiği topta Traore müsait fırsatı değerlendiremedi.

60’da Webo kafa ile 67’de Sow uzaklardan vurdu ama kaleci engel oldu. Son 10 dakikaya girildiğinde Fenerbahçe tüm oyuncu değiştirme haklarını kullanmıştı. Cristian’nın kötü performansına rağmen sahada kalıp iyi oynayan Emre’nin çıkması ilginçti.

Fenerbahçe’nin etkili silahları Kuyt, Sow, Webo ve Emenike kalan son 15 dakikayi birlikte oynadı. Tüm riskleri almıştı Yanal.

Dakikalar tükenmek üzereyken Kuyt’ın ortasında topla arka direkte buluşan Emenike suskunluğunu bozdu. İlk golünü atarak umutların tükendiği dakikalarda takımına üç puanı getirdi.

Şoförün ne işi var?
90+5’te gelen golün ardından sevinç kulesi oluşturan oyuncuların arasında akreditasyon kartıyla bir kişi daha duruyordu. O da, takımın şoförü Cemal Karakış... Karakış, TFF’nin “Akreditasyon talimatı”na göre soyunma odası ve koridorlara girme hakkı bulunuyor. Ancak Fenerbahçe şoförünün saha içine neden girdiğine kimse yanıt veremedi.

Reklam
Reklam

Kadlec siftah yaptı
Michal Kadlec, Süper Lig’de ilk kez Erciyesspor’a karşı forma şansı buldu. İlk yarının son anlarında Caner’in yerine oyuna dahil olan Çek futbolcu son dakikada çok güzel bir galibiyet aldıklarını söyledi. Kadlec, “Maçı kazandığımız için çok mutluyuz. Özellikle son saniyede gelen bir galibiyet olduğu için çok daha güzel oldu. Hem ligde ilk kez forma giymem hem de galip gelmemiz önemliydi. Soyunma odasında harika bir atmosfer vardı. Çalışmalarıma devam edeceğim ve önümüzdeki maçlarda da oynamaya gayret edeceğim” dedi.