Fenerbahçe'nin karnesi zayıf

Fenerbahçe'nin Avrupa Şampiyonlar Ligi'nde grubunu son sırada tamamlayarak Avrupa Kupaları'na veda etmesi, sarı-lacivertlilerin Avrupa arenasındaki başarı grafiğini bir kez daha gündeme getirdi.

Futbol Extra dergisinin Aralık ayı sayısında yer alan incelemede, Türk takımlarının Avrupa'nın bir numalı kupasında en çok hezimete uğrayan takımın Fenerbahçe olması dikkat çekiyor. Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon sahasında Milan'a 4-0 gibi farklı bir skorla yenilen Fenerbahçe, Türk takımlarının Şampiyonlar Ligi'nde yaşadığı 18 ağır yenilgiden 9'una imza atan takım oldu. Türk takımlarının daha önce Şampiyon Kulüpler Kupası, ardından da Şampiyonlar Ligi adıyla oynanan Avrupa'nın 1 numaralı kupasında bugüne kadar hezimet olarak nitelendirebilecek 18 ağır yenilgisi bulunuyor. Bu yenilgilerin 9'unu Fenerbahçe yaşarken, Galatasaray 5, Beşiktaş da 4 kez sahadan farklı mağlubiyetlerle ayrıldı.

Reklam
Reklam

UEFA Kupası'nda 1994-95 sezonunda Kadıköy'de Fransa'nın Cannes takımına 5-1 yenilen Fenerbahçe, geçen sezon da Şampiyonlar Ligi'nde Manchester United'a Old Trafford'da 6-2 yenilmişti. Sarı-Lacivertli ekip, 1999-2000 sezonunda Galatasaray'ın Chelsea'ye Ali Sami Yen Stadı'nda 5-0 yenilmesinden bu yana, Türk takımlarının Avrupa kupalarında evinde aldığı en farklı yenilgiyi tadan takım oldu.