İşte Fenerbahçe'nin transfer listesi

Fenerbahçe, ara transfer döneminde sessiz kalırken sarı lacivertli ekip gelecek sezonun planlamasını şimdiden yapmaya başladı.

F.Bahçe'de gelecek sezon yapılması planlanan ilk transferin orta saha mevkiisi olduğu öğrenildi.

Alex'in gidişinden sonra 10 numarası boş kalan sarı lacivertli takımın yeni sezonda 10 numarayı kime vereceği merak konusu. İşte sarı lacivertlilerin gelecek sezon için oluşturduğu transfer listesi;

MEHMET EKİCİ
Fenerbahçe'nin dönem dönem gündemine aldığı Mehmet Ekici, Almanya'da yükselen performansı sonrasında yeniden sarı lacivertli takımın transfer listesine girmeyi başardı. Werder Bremen'de başarılı bir grafik yakalayan Ekici'nin, 10 numara pozisyonunda oynaması ve Türk olması, Fenerbahçe'nin bu transfere sıcak bakmasına neden oluyor.

Reklam
Reklam

DIEGO
Fenerbahçe'nin her sezon başında gündemine aldığı ancak bir türlü kadrosuna katamadığı Diego'nun sözleşmesi bu sezon sona eriyor. Wolfsburg forması giyen 28 yaşındaki Brezilyalı orta saha oyuncusu Fenerbahçe'nin aradığı ideal 10 numara olabilir.

MEVLÜT ERDİNÇ
Uzun süredir Fransa'da forma giyen gurbetçi futbolcu Mevlüt Erdinç de Fenerbahçe'nin isteyip de bir türlü kavuşamadığı isimler arasında yer alıyor. Basında birçok kez adı Fenerbahçe ile anılan Mevlüt Erdinç sezon başında Saint-Étienne'e transfer olmuştu. F.Bahçe yönetimi milli oyuncuyu alarak kadro genişliği oluşturmayı hedefliyor.

DEMBA BA
Kuyt ve Webo gibi yaşı ilerlemiş iki önemli isme sahip olan Fenerbahçe'de Yanal'ın bir planı da forveti gençleştirmek. Chelsea'de mutlu olmadığı bilinen Demba Ba, Fenerbahçe'nin forvet alternatifleri arasında yer alıyor. Mourinho'nun da pek şans vermediği yıldız ismin sezon sonunda Londra'dan ayrılmasına kesin gözüyle bakılıyor.

VAN DER VAART
Önceki sezonlarda da adı sık sık Fenerbahçe ile anılan Hollandalı yıldız Rafael van der Vaart, teknik direktör Ersun Yanal'ın sezon sonu için orta sahaya düşündüğü isimler arasında yer alıyor. Yanal'ın Hollandalı'yı hücum gücü yüksek için tercih ettiği biliniyor.

Reklam
Reklam

CARLOS BACCA
Club Brugge'ün ardından transfer olduğu Sevilla'da da çıkışını sürdüren Bacca, farklı bölgelerde oynaması nedeniyle Yanal'ın alternatiflerinden biri. Asıl yeri forvet olan Bacca, kenarlarda da oynayabilme özelliğine sahip. Bacca bu sezon Sevilla forması ile 17 lig maçoında 9 gol atarken, 5 de gol pası verdi.

MATHIEU VALBUENA
Van der Vaart gibi orta sahanın hücum yönünü oynayan Mathieu Valbuena da Yanal'ın liste başında yer alan isimler arasında. Marsilya kariyerinin ardından yeni bir heyecan yaşamak isteyen Fransız oyuncunun sezon sonunda takımdan ayrılması bekleniyor. Sarı-lacivertli takım Valbuena ile sezon başında ilgilenmişti.

KEVIN KAMPL
Daha önce Fenerbahçe'nin kendisiyle ilgilendiğini açıklayan Kampl, sarı lacivertli takımın Michal Kadlec transferinin ardından Red Bull Salzburg'da forma giymeye devam etti. Ancak özellikle başkan Yıldırım'ın beğendiği savunma oyuncusu yeni sezonda sarı lacivertli formayı giyebilir.

MANUEL FERNANDES
Beşiktaş ile sürekli sorunlar yaşayan Manuel Fernandes'in Türkiye'deki en büyük taliplisi kuşkusuz Fenerbahçe. Portekizli futbolcu için sürekli nabız yoklayan Fenerbahçe, siyah beyazlı kulübü ikna edebilirse bu transfer gerçekleşebilir.

Reklam
Reklam

FLORIAN THAUVIN
Fransa'nın Ronaldo'su olarak adlandırılan Florian Thauvin Fenerbahçe'nin en büyük hedeflerinden biri. Kuyt'ın yerine düşünülen, Marsilya'nın ‘Fransa'nın Ronaldosu' lakaplı genç yıldızı için yönetim, 10 milyon euro civarında bir rakamı gözden çıkardı.