Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Vitor Pereira merak ediliyor

Portekizli Vitor Pereira, Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü oldu. Sarı-lacivertli kulübün başarısı için ter dökecek Portekizli teknik adam "Vitor Pereira kimdir?" sorusu merak ediliyor. Fenerbahçe kulübü, Portekizli teknik direktör Vitor Manuel de Oliveira Lopes Pereira ile 2 sezonluk sözleşme imzaladı.

Fenerbahçe’de futbol takımı teknik direktör Vitor Pereira’ya emanet. Önceki akşam sportif direktör Giuliano Terraneo ile birlikte İstanbul'a gelen Portekizli çalıştırıcı, başkan Aziz Yıldırım ve yöneticilerle yaptığı görüşmenin ardından anlaşma sağladı. 47 yaşındaki Pereira, sözlü anlaşmanın ardından kendisini 2 yıllığına Fenerbahçe Teknik Direktörü yapan sözleşmeye imza attı.Fenerbahçe’li taraftarlar yeni teknik direktörlerinin kim olduğunu merak ediyor. Vitor Pereira kimdir? sorusunun cevabı haberimizde.

Reklam
Reklam

VİTOR PEREİRA KİMDİR?

1968 yılında Portekiz’de doğan Pereira, Oliveirense, Esmoriz, Estarreja, Fiaes, Sao Joao ve Lobao takımlarında forma giydi, futbolu 28 yaşında erken bir dönemde bıraktı. Antrenörlük kariyerine 2002 yılında başlayan Pereira, Padroense ve Porto genç takımlarının çalıştırıcılığını yaptı.

Pereira, ilk A takım deneyimini 2004-2005 sezonunun ortasında göreve geldiği San Joanense’de yaşadı. Ardından kısa süreli bir Espinho macerası yaşayan Pereira, Porto altyapısına döndü ve genç takımda görevine devam etti. Ardından Portekiz 2.Ligi takımlarından Santa Clara’nın teknik direktörlüğünü yaptı. 2 yıllık tecrübenin ardından Porto’da teknik direktör Andre Villas-Boas’ın yardımcılık görevini üstlendi. Villas Boas’ın görevden ayrılmasının ardından görevi devralan Pereira ilk sezonunda takımı Portekiz Lig şampiyonu yaptı ve Portekiz Süper Kupası’nı kazandı. Sonraki sezonda 30 maç yenilgi yüzü görmeyen Porto ile bir şampiyonluk daha yaşadı.

Sonraki sezon Al Ahli takımında göreve başlayan Pereira, Ocak 2015 tarihinde Olympiakos’un başına geçti. Yunan ekibiyle Yunanistan Kupası ve Yunanistan şampiyonluğu yaşadı.

Reklam
Reklam