Fenerbahçe'ye bir nevi piyango

Fenerbahçe'nin gelecek yıl ilk üç iç saha maçında cezalı olması beraberinde soruları da getirdi. Peki Fenerbahçe kadın ve çocuk tribünler veya boş tribünler önünde mi oynayacak?

Fenerbahçe'nin Kayserispor deplasmanında bir grup taraftarının kötü tezahüratı sebebiyle iki maç ceza alması sarı-lacivertli camiayı sıkıntıya soktu.

Karabükspor ile oynanan iç saha maçında 6. ihlal, Kayserispor maçında ise 7. ihlal sebebiyle 2 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Karabük maçında alınan ceza onanırken, Kayserispor maçında alınan ceza için Tahkim Kurulu'na başvuracak. Bu cezanın onanması durumunda Fenerbahçe gelecek yıl ligin ilk 3 iç saha maçında cezalı durumda olacak.

TALİMAT DEĞİŞİYOR FENERBAHÇE KADIN VE ÇOCUKLAR ÖNÜNDE VEYA TAMAMEN BOŞ TRİBÜNLER ÖNÜNDE OYNAMAYACAK

Fenerbahçe'nin aldığı ceza sebebiyle kasasından 600 bin TL çıkacak. Peki Fenerbahçe ligin ilk üç içsaha maçında cezalı duruma düşerse kadın ve çocuk seyirciler önünde mi oynayacak? Bu haftalardan birine derbi gelmesi durumunda tribünlerde kadın ve çocuk seyirciler mi olacak? Türkiye Futbol Federasyonu önemli bir değişikliğe imza atmak üzere. TFF, gelecek sezon öncesi disiplin talimatını değiştirecek ve Fenerbahçe üç iç saha maçında aldığı cezaları kısmi tribün cezası ve para cezası şeklinde çekecek.
Öte yandan Fenerbahçe'nin aldığı bu cezalar Ağustos ayında Galatasaray ile oynanacak Süper Kupa maçını kapsamıyor. Disiplin Talimatı'nın 98. maddesine göre Fenerbahçe'nin Süper Kupa öncesi böyle bir tehlikesi yok.

Talimat değişikliği ile birlikte Fenerbahçe, üç iç saha maçında kadın ve çocuk tribünler önünde oynamaktan kurtulurken, alınan cezaları 600 bin TL'lik para cezası ile atlatmış olacak. Öte yandan maç günü hasılat gelirlerinden de mahrum kalmayacak.

Anahtar Kelimeler: