Fenerbahçe'yi 74-68 Yenen Pınar Karşıyaka, İzmir’e Avantajlı Dönüyor

Beko Basketbol Ligi’nde Play-off ilk tur, ilk maçında deplasmanda Fenerbahçe Ülker’e konuk olan Pınar Karşıyaka,...

Beko Basketbol Ligi’nde Play-off ilk tur, ilk maçında deplasmanda Fenerbahçe Ülker’e konuk olan Pınar Karşıyaka, rakibini 68-74 yenerek seride 1-0 öne geçti.

İlk yarısı Fenerbahçe Ülker’in kontrolünde geçen mücadelenin ikinci devresinden itibaren toparlanan ve 14 sayılık farktan geri dönen Pınar Karşıyaka, rakibini deplasmanda mağlup ederek seride 1-0 öne geçti ve saha avantajını da eline geçirdi. Yeşil - kırmızılılar, 21 Mayıs Salı günü saat 20.00’de Karşıyaka Spor Salonu’nda oynanacak olan mücadeleyi de kazanması halinde adını Beko Basketbol Ligi Play-off yarı finaline yazdıracak.

Reklam
Reklam

Karşıyaka’da son dakikada bulduğu kritik sayılarla galibiyetin mimarlarından olan Ümit Sonkol, 16 sayı ile maçın en skorer ismi olurken, Bobby Dixon da 13 sayı- 10 asistlik bir katkı sağladı.

Mücadeleye iki takım da hücumda tempolu başlayamazken, çeyreğin son bölümünde açılan Bo McCalebb’in art arda gelen basketleriyle açılan Fenerbahçe Ülker, ilk periyodu 20-13 önde tamamladı. İkinci çeyrekte Emir Preldzic’in de devreye girmesiyle farkı çift hanelere çıkaran sarı - lacivertliler, Bobby Dixon dışında skor anlamında etkili olamayan rakibi karşısında devreye girerken 41-29’luk üstünlüğü yakaladı.

Soyunma odasından iyi dönen taraf Pınar Karşıyaka olurken, yeşil - kırmızılılar Evren Büker ve Bobby Dixon’ın üçlükleriyle farkı kapattı ve final periyoduna girilirken 53-54’lük skor avantajını da ele geçirdi. Son çeyrekte iki takım da geri adım atmazken, maçın son 1.5 dakikasına 68-68’lik eşitlikle girildi.

Bu bölümde ise sahneye Ümit Sonkol çıkarken, Karşıyaka ekibi oyuncusunun art arda bulduğu iki kritik basketle son 25 saniyeye 68-72 önde girdi. Kalan bölümde istediği sayı şansını bulamayan Fenerbahçe Ülker, maçtan 68-74 mağlup ayrıldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: