Feribot turunda halay çektiler-Turizm bilincinin oluşması ve halkın kaynaşması içindüzenlenen feribot turunda, vatandaşlar çalınan Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde halay çekerek misket oynadı

Tatvan'da "Turizm Haftası" nedeniyle, Van Gölü'nde feribot turu düzenlendi.

Tatvan'da "Turizm Haftası" nedeniyle, Van Gölü'nde feribot turu düzenlendi.

Turizm bilincinin oluşması ve halkın kaynaşması için düzenlenen feribot turunda, vatandaşlar feribotta çalınan Türkçe ve Kürtçe müzik eşliğinde turun bitimine kadar halay çekerek misket oynadı.

Bitlis Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, gazetecilere yaptığı açıklamada, 15-22 Nisan tarihleri arasında kutlanan "Turizm Haftası" nedeniyle, feribot turu düzenlediklerini söyledi.

Düzenledikleri turla, turizm bilincinin gelişmesine katkı sağlayarak, halkı kaynaştırmayı amaçladıklarını ifade eden Işıkgör, şöyle konuştu:

Reklam
Reklam

"15 Nisan'da Nemrut Kayak Tesisi'nde düzenlediğimiz kar festivaliyle, Turizm Haftası'nın açılışını yaptık. Ardından Elazığ Türk Sanat Müziği Korusu ilimizde konser verdi. Ayrıca el sanatları ve ilimizi tanıtan görsel sanatlarla ilgili fotoğraf sergisi açtık. Bugün de Van Gölü'nde feribot turu düzenliyoruz. Vatandaşlarda turizm bilincinin gelişmesini sağlayarak, halkı kaynaştırmayı amaçladık. Bu amaç doğrultusunda etkinliklerimiz devam edecek. Feribot turuyla kıyı bandımızın ne kadar uzun ve güzel olduğunu göstermek istedik. Burada deniz turizmi ve etkinlikler yapılabilir."

Öte yandan, Bitlis'i tanıtmak için 4-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Batum Eksport Turizm Fuarı'na katılacaklarını belirten Işıkgör, yurt dışında Bitlis'i en iyi şekilde tanıtacaklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: