Ferit İlsever'in tahliye talebi reddedildi

İSTANBUL (İHA) - Ergenekon davası kapsamında tutuklu yargılanan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever'in tahliye talebi, mahkeme tarafından reddedildi.

Hakkında "örgüt üyeliği" ve "halkı hükümete karşı isyana tahrik etmek" suçlarından 35 yıla kadar hapis cezası istenen İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ferit İlsever'in tahliye talebi mahkeme tarafından reddedildi. Mahkemenin tahliye taleplerini reddetmesi üzerine İlsever'in avukatları, müvekkilleri hakkında ayrıntılı heyet raporu alınmasının ardından yeniden tahliye talebinde bulunacaklarını belirtti.

Reklam
Reklam

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ara kararında herhangi bir tahliyeye karar vermeyince İlsever'in avukatı Osman Aydın Şahin, bir üst mahkeme olan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurarak müvekkilinin sağlık durumu dikkate alınarak tahliye edilmesini talep etmişti. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi İlsever'in tahliye talebini incelerken, Tekirdağ F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Ferit İlsever ise tedavisinin yapılması için Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilmişti.