Ferit Şahenk’i Şaşırtan Fransız

“Kariyer Zirvesi”nde gençlere seslenen işadamı Ferit Şahenk, Karayipler’de karşılaştığı bir Fransız’la aralarında geçen diyalogu anlatarak...

“Kariyer Zirvesi”nde gençlere seslenen işadamı Ferit Şahenk, Karayipler’de karşılaştığı bir Fransız’la aralarında geçen diyalogu anlatarak gençleri güldürdü.

Kariyer Zirvesi-2012 Eğitim Programı, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile İhlas Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ahmet Mücahid Ören’in açılış konuşmalarıyla Wow Otel’de başladı. Zirvenin ilk gününde konuşan işadamı Ferit Şahenk, artık herkesin küresel düşünmesi gerektiğini belirterek, “Artık bizim rakibimiz yanında sırada oturan arkadaşın değil Belki Hindistan’da tanımadığın biri. Artık bizim iş dünyası olarak rakibimiz sadece Türkiye içindekiler değil, Türkiye içindeki şirketler değil, yurt dışındaki küresel bütün oyuncular. Biz artık rekabet için yurt dışına gitmiyoruz, onlar Türkiye’ye geliyor. Türkiye’de bir şeyler oluyor. Bugün artık Türk pasaportuyla belirli memleketlere gittiğiniz zaman size değişik davranılıyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bir yurt dışı gezisi sırasında yaşadığı bir anıyı da gençlerle paylaşan Şahenk, “Ben geçenlerde bir Latin Amerikan ülkesine gittim. Sabahları da otelden çıkar koşarım. Üstümde de Türk Milli Takımı forması ve şort vardı. Tam pazardan geçerken bir adam fırladı. ‘Bir dakika’ dedi. Baktım hiç Türk’e benzemiyor. Karayipler’de bir yerdeyiz. Fransız ama burası Hollanda’ya ait bir yer. ‘Evet, Türk’üm, sen Türkçe’yi nasıl biliyorsun?’ dedim. ‘Ben buralıyım ama Fransız’ım. Benim Adapazarı’nda fabrikam var’ dedi. Dünya buraya gidiyor” dedi.

Şahenk’in anısı, zirveye katılan gençleri de güldürdü.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: