Ferit Şahenk'in Acun Ilıcalı'ya ödediği ücret dudak uçuklattı

Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu TV 8'e Ferit Şahenk ortak oldu. Acun Ilıcalı, 2013 yılında TV8′i 70 milyon dolara satın almıştı. Peki, Ferit Şahenk bu ortaklık için Acun Ilıcalı'ya ne kadar ödedi?

Acun Ilıcalı'nın patronu olduğu TV8'e Ferit Şahenk ortak oldu. Haber ve eğlence kanalı CNBC-E'yi elden çıkaran Doğuş Yayın Grubu Başkanı Ferit Şahenk artık Acun Ilıcalı ile beraber çalışacak. Bir süredir konuşulduğu öğrenilen gizlik ortaklık resmiyet kazandı. CNBC-E'deki yayınını dün son kez yapan Ferit Şahenk, TV8'in yüzde 30'unun sahibi oldu. Acun Ilıcalı'nın bu ortaklık için Doğuş Yayın Grubu Başkanı Ferit Şahenk'ten bu ortaklık için 110 milyon dolar aldığı öğrenildi.Acun Ilıcalı ise 2013 yılında TV8'i 70 milyon dolara satın almıştı. Bir yıl sonra kanalın değerinin 400 milyon dolar olduğunu söylemişti.

ACUN ILICALI KİMDİR?

29 Mayıs 1969'ta doğan Acun Ilıcalı, Acun Medya'nın kurucusu ve sahibidir. 19 yaşında evlenen ünlü medya patronu 4 kız çocuğu babasıdır. Beşiktaş muhabiriyken futbolcularla samimi olup özel röportajlar yapan Acun Ilıcalı, 2005 yılında Acun Medya adlı prodüksiyon şirketini kurmuştur. Fear Factor, Survivor Kızlar - Erkekler, Survivor Türkiye - Yunanistan, Survivor Aslanlar - Kanaryalar, Var mısın Yok musun, Devler Ligi, Yetenek Sizsiniz, Yok Böyle Dans, Survivor Ünlüler - Gönüllüler ve O Ses Türkiye programlarının yapımcılığını ve sunuculuğunu yapmıştır. 2013 yılında TV8 adlı kanalı satın almıştır.

FERİT FAİK ŞAHENK KİMDİR?

1964 yılında doğan Ferit Faik Şahenk, Doğuş Holding'in ve Garanti Bankası'nın yönetim kurulu başkanıdır. 1987 yılında Boston Koleji'nden pazarlama ve insan kaynakları bölümünden mezun olan Ferit Faik Şahenk, üniversite eğitiminin ardından 1991 yılında Garanti Menkul Kıymetler Şirketi'ni kurmuştur. 1990-1997 yılları arasında Doğuş Otomotiv Grubu Yönetim Kurulu başkanlığı yapan başarılı yatırımcı, babası Ayhan Şahenk'in vefat etmesiyle Doğuş Holding'in başına geçmiştir. Fenerbahçe taraftarı olan Ferit Şahenk, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün yaptığı önemli ve pahalı transferlerin bazılarında kulübe finansal kaynak yaratmakla birlikte, maddi yönden de destek sağlamaktadır.

Anahtar Kelimeler: