Feshane'de Alaturka Alışveriş Günleri Düzenlenecek

Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde 25-31 Aralık tarihlerinde Alaturka Alışveriş Günleri düzenlenecek.

Feshane Uluslararası Fuar Kongre ve Kültür Merkezi'nde 25-31 Aralık tarihlerinde Alaturka Alışveriş Günleri düzenlenecek. Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, Platin Fuarcılık tarafından organize edilen etkinliğe ulusal ve uluslararası 100'ün üzerinde firma katılacak. Katılımcılar, ülkelerin ve yörelerin kültürlerini yansıtan otantik ürünleriyle gıdadan hediyelik eşyaya ziyaretçiler ucuz alışveriş imkanı sunacak. Yılbaşı için yeni bir konsept ve anlayış getirme hedefiyle yola çıkan etkinlikte, birbirinden farklı el yapımı ürünler satın alınabilecek. Birçok Orta Doğu ülkesi ve Türki cumhuriyetlerden de katılımın olacağı etkinlikte, ülkeler geleneksel hediyelik ürünlerini ve özel yemeklerini ziyaretçilerin beğenisine sunacak Açıklamada görüşlerine yer verilen Platin Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Murat Aslan, Feshane'de bu yıl ilkini gerçekleştirecekleri fuarda çeşitli ve hesaplı ürünleri bulmanın mümkün olacağını belirtti. Yabancı firmaların yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe, yüzlerce yerli üreticinin de katılacağını aktaran Aslan, şunları kaydetti: "Özellikle geleneksel ve otantik hediyelik eşyaların sergileneceği fuarda yöresel ürünler de ağırlıklı yer alacak. Toplumların çağdaş dünyada varlıklarını idame ettirmeleri ve hak ettikleri yere gelebilmelerindeki en önemli etkenlerden birisi, kendi kültürlerini ileriki nesillere aktarmaktır. Bu fuarla asıl yapmak istediğimiz, dünyada bulunan el sanatlarının, özellikle de unutulmaya yüz tutmuş ürünlerin ön plana çıkarılması ve otantik değerlerin halkın beğenisine sunularak yaşatılmasıdır."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: