Festival ‘aşk-ı Memnu’ İle Veda Ediyor

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Denizbank’ın katkılarıyla düzenlenen 3. Uluslararası İstanbul Opera...

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü tarafından Denizbank’ın katkılarıyla düzenlenen 3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali ‘Aşk-ı Memnu’ operası ile veda ediyor.

’7 ‘den 70’e Opera’ sloganıyla İstanbul’un farklı mekanlarında sanatseverlerle buluşan festivalin bu yılki son temsili olan ve Murat Göksu’nun rejisini üstlendiği ‘Aşk-ı Memnu’ operasını, Antalya Devlet Opera ve Balesi sanatçıları sahneleyecek. Halid Ziya Uşaklıgil’in ölümsüz eserinden uyarlanarak, Selman Ada’nın müziği ile sahneye taşınan eser, 19 Temmuz’da Avrupa Yakası’ndaki Bahçeşehir Kültür Sanat Merkezi’nde izlenebilecek.

Reklam
Reklam

Librettosu Tarık Günersel’e ait olan Aşk-ı Memnu’da, dekor Çağda Çitkaya, kostüm Nursun Ünlü, ışık ise Mustafa Eski imzasını taşıyor. Gecede Antalya Devlet Opera ve Balesi orkestrasını şef Caner Ruhselman yönetecek. Eserde ‘Bihter’ karakterini Sema Çavuşoğlu Yaran ve ‘Behlül’ karakterini ise Göksay Yaran seslendirecek. Engin Suna ‘Adnan’ rolünde, Aslı Ayan ‘Firdevs’ rolünde izleyici karşısında olacak ‘Mille de Courton’u Ebru Kaptan, ‘Nihal’i Heyecan G. Ceylan, ‘İmam’ı ise Ümit Burak Tekinay oynuyor.

3. Uluslararası İstanbul Opera Festivali’nin kapanış eseri olan Aşk-ı Memnu Operası’nın yanı sıra festivalde bu yıl Don Giovanni, Saray’dan Kız Kaçırma, Jose Cura Gala Konseri, IV. Murat ve Yıldırım Bayezıd operaları sahnelendi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: