Festival heyecanı başladı

Bingöl'ün Kiğı ve Yayladere ilçelerinde festival hazırlıkları başladı.

Yaz aylarının başlamasıyla birlikte Bingöl'de festival hazırlıkları başladı. 4. Kiğı Seyit Kasım Doğa, Kültür ve Bal Festivali 6-7-8 Temmuz’da, 8. Yayladere Sülbüs Doğa ve Kültür Festivali ise, 13-14-15 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılacak.

Bingöl, festivallere bu yıl Kiğı Seyit Kasım Doğa, Kültür ve Bal Festivali ile başlayacak. Bu yıl dördüncüsü yapılacak festival 6 Temmuz’da start alacak. Saat 09.00’da başlayacak festivalin ilk gününde, kapalı spor salonu, kütüphane ve Seyit Kasım Türbesi’nin açılışı yapılacak. Festivalin ilk gününde gündüz saatlerinde futbol maçı, ses yarışması da düzenlenecek. Aynı günün akşamında Telli Kılıç, Evrim, Veli Akarsu ve Murat Güntay konser verecek.

Reklam
Reklam

Festivalin ikinci gününde sabah saat 0800’da çarşı merkezinde bir araya gelecek katılımcılr, Kadıköy, Ölmez, Çiçektepe, Ağaçöven, Dallıca, Eşmeler, Duranlı ve Güneyağın köylerine gezi düzenleyecek. Köy gezilerinin ardından saat 13.00’da yöresel yemek yarışması düzenlenecek. Akşam saatlerinde ise Yusuf Harputlu, Dürdane Özcan, Fesi Laçin ve Eray Topçu konser verecek.

Festivalin son günü de çeşitli etkinliklere sahne olacak. Saat 10.30’da at yarışları, 12.00’da da davul zurna eşliğinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Son günün akşamında Mustafa Özarslan, Aziz Koç, Cengiz Özsu ve Cüneyt Can konser verecek.

SÜLBÜS DOĞA VE KÜLTÜR FESTİVALİ

Bu yıl sekizincisi düzenlenecek Sülbüs Doğa ve Kültür Festivali de, çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Festivalin başlayacağı 13 Temmuz’da ilçe merkezinden festival alanına hareket edilecek. Sülbüs Dağı eteklerinde düzenlenecek çeşitli etkinliklerin ardından akşam saatlerinde ilçe merkezinde Gerçek Yalçın, Aylin Uluşan ve Silbüs ü Tari konser verecek.

Reklam
Reklam

Festivalin ikinci günün de ise Hasköy kaplıcaları ziyaret edilecek ve burada piknik düzenlenecek. Aynı günün akşamında Özkan Uçar, Nurettin Güleç ve Mikail Aslan konser verecek. Festival, 15 Temmuz’da Fırat Eriş, Enver Çelik ve Zuhal Serden’in konserleri ile sona erecek.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: