Festival ‘turandot’ İle Başladı

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, bu yıl 30. kuruluş yılını kutlayan İzmir Devlet...

19. Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, bu yıl 30. kuruluş yılını kutlayan İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin sahnelediği G. Puccini’nin Turandot Operası ile başladı. Aspendos Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşen açılış gecesine sanatseverler ilgi gösterdi. Festivalin açılış konuşmasını yapan Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür ve Genel Sanat Yönetmeni Prof. Rengim Gökmen, Antalya’nın tanıtım ve marka değerine önemli bir katkı sağlayan festivalin turizmciler tarafından daha gerçekçi bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Eseri sahneye koyan Aytaç Manizade, başarılı rejisiyle dikkat çekerken, İzmir Devlet Opera ve Balesi sanatçılarından Birgül Su Ariç seslendirdiği ‘Liu’ karakteriyle seyirciden alkış aldı. Tasarımı Gülay Korkut’a ait kostümler ise beğenildi.

İZMİR OPERASI 30 YAŞINDA

Aspendos Festivali’nin açılış eseri olan Turandot’u sahnelemekten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirten İzmir Devlet Opera ve Balesi Müdürü Aytül Büyüksaraç, “Aspendos’ta 19 yıl önce sahnelenen ilk eser olan Turandot’u, İzmir Operası’nın 30’uncu kuruluş yıldönümünde sahneliyor olmak özel bir duygu” dedi.

Festivalin bu yılki yeniliklerinden biri de alt yazı sisteminin getirilmiş olması oldu. Sahnenin kenarlarına yerleştirilen sistemle Aspendos’taki temsilleri Türkçe ve İngilizce çevirileriyle izleme fırsatı sunan yenilik, izleyiciler tarafından beğeniyle karşılandı.

SANATÇILARDAN GÜÇLÜ PERFORMANS

Gecede orkestrayı T. Gagliardo Varas yönetti. Eserde dekor tasarımı Çağda Çitkaya, kostüm tasarımı Gülay Korkut, koreografi Uğur Seyrek, ışık tasarımı ise Müfit Özbek imzasını taşıyor.

Reklam
Reklam

İzmir Devlet Opera ve Balesi korosu şefliği görevi ise Alessandro Cedrone ve Ali Hoca’ya ait. Çin Prensesi Turandot’u seslendiren Kazak soprano Gülzat Daurbayeva sesi ve oyunculuğuyla dikkat çekerken, ‘Calaf’ rolüyle sahne alan İtalyan tenor Rubens Pelizzari ise güçlü performansı ile beğenildi.

İzmir Operası’nın solistleri Fırat Yalçınkaya ‘Altoum’, Tevfik Rodos ‘Timur’, Birgül Su Ariç ‘Liu’, Murat Duyan ‘Ping’, Oğuz Çimen ‘Pang’, Serkan Taylan ‘Pong’, Gökhan Varkan ‘Mandarin’ ve Murat Direk ise ‘Pers Prensi’ ’rolüyle izleyici karşısında yer aldı. Gecede ayrıca Antalya Devlet Opera ve Balesi’nin çocuk korosu sahne aldı. Bale sanatçıları danslarıyla beğenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: