Festivalde “andante Gecesi”

Dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya’da buluşturmaya devam eden Piyano Festivali’nde bu kez Andante Gecesi...

Dünyaca ünlü sanatçıları ve grupları Antalya’da buluşturmaya devam eden Piyano Festivali’nde bu kez Andante Gecesi yaşandı.

Klasik müzik dergisi 'Andante' adına düzenlenen gecede Türkiye’yi yurt dışında başarıyla temsil eden piyanist Özgür Aydın ve dünyaca ünlü Japon keman sanatçısı Midori Gato birlikte sahne aldı. İkili, güçlü performanslarının yanı sıra sahnedeki uyumları ile de beğenildi. Konser öncesi konuşma yapan Andante Müzik Dergisi Yazarı Şefik Kahramankaptan, bu sene Andante Gecesi’nin Özgür Aydın ve Midori ile yapılmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirterek, piyano festivalinin kendileri için çok özel olduğunu ifade etti. Konser sonrasında Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Deniz Filiz ve Şefik Kahramankaptan sanatçıları kuliste tebrik ederek birer plaket verdi.

Reklam
Reklam

Sanatseverlerin müzik dolu bir gece yaşadığı konserde ikili ilk olarak L. Van Beethoven’ın “Piyano ve Keman için 2.sonat, Op. La Majör” adlı eserini seslendirdi. Ardından A. Webern’in “Dört Parça Op. 7” ve L. Van Beethoven’ın “Piyano ve Keman için 6. Sonat, op 30 No:1 La Majör” parçalarını yorumladı. Konserin ikinci yarısında seslendirdikleri G. Crumb “Gece Müziği II” ve L. Van Beethoven’ın “Kreutzer” eserleri beğenildi.

Keman sanatçısı Midori, Antalya’ya ilk kez geldiğini ve seyircinin ilgisinin çok sıcak olduğunu dile getirirken, Özgür Aydın da Piyano Festivali’nde sahne almaktan dolayı mutluluk duyduğunu söyledi.

FESTİVAL DEVAM EDECEK

13’üncü yılında “Şehirde Müzik Var” sloganıyla yola çıkan festival, renkli ve dopdolu içeriği ile dikkat çekiyor. Festivalin bir sonraki konserinde ise Alman Piyanist Andreas Staier 22 Kasım’da Antalya Kültür Merkezi’nde sanatseverler ile buluşacak. Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği, sanat yönetmenliğini Fazıl Say’ın yaptığı festival, Volkswagen ana sponsorluğunda 16 Kasım-08 Aralık tarihleri arasında Antalya’da gerçekleşiyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: