Festivalin Renkli Konuklarından Vali Öz’e Ziyaret

Amasya’da düzenlenen Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak üzere Estonya, Gürcistan, Tayland, Kuzey Kıbrıs...

Amasya’da düzenlenen Uluslararası Atatürk, Kültür ve Sanat Festivali'ne katılmak üzere Estonya, Gürcistan, Tayland, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ve Kırgızistan’dan gelen halk dansları toplulukları Vali A. Celil Öz’ü ziyaret etti.

Amasya için çok anlamlı olan festival kapsamında bir dizi kültür ve sanat etkinlikleri düzenleneceğini belirten Vali Öz, “Bu etkinliklerimize renk katan önemli unsurlardan birisi de uluslararası halk dansları toplulukları ve gösterileridir” dedi.

Öz, “Uluslararası tanınırlık, kültür, barış ve dostluk konularında bütün sanatların olduğu gibi müzik ve folklorun da önemli bir katkısı vardır. Bu nedenle katılımcılara teşekkür ediyorum. Amasya halkı etkinlikleri büyük bir heyecanla bekliyor. Organizasyonda HOYTAD yönetimi ve bütün üyelerinin büyük gayretleri var, ayrıca Çalık YEDAŞ müessesemiz bu etkinliğimizin sponsorluğunu üstleniyor. Etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyor, güzel bir etkinlik olmasını diliyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Ziyaretin sonunda Kırgız ekibinin hediye ettiği kıyafetleri giyen Vali Öz’e, kısa bir müzik dinletisi sunuldu.

Yaklaşık 150 kişilik konuk halk dansları ekiplerinin 4 gün boyunca çeşitli yerlerde gösteri yapacakları bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: