Fethiye Ak Parti İştişare Toplantısı

AK Parti Fethiye İlçe İstişare Toplantısı, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa başkanlığında yapıldı.

AK Parti Fethiye İlçe İstişare Toplantısı, AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa başkanlığında yapıldı.

AK Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa'nın yanı sıra İl Başkanı Nihat Öztürk, İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan, Kadın Kolları Başkanı Ferzan Çakal, Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Tuna, Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat, İl genel Meclisi üyeleri, Belde Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve delegelerin katıldığı Ak Parti Nisan ayı istişare toplantısında son bir ay içindeki çalışmalar değerlendirildi.

Reklam
Reklam

Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü salonunda yapılan istişare toplantısında Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Tuna, Kadın Kolları Başkanı Ferzan Çakal, Belediye Meclis Üyesi Rıza Aydın, İl Genel Meclis üyesi Hüseyin Turan, seçim işleri başkan yardımcısı Mehmet Altınkaynak, Ak Parti İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Yılmaz, Karaçulha Belediye Başkanı Yusuf Çaylı, Kadıköy Belediye Başkanı Adem Ayat ve Ak Parti İl Başkanı Nihat Öztürk görevleri ile ilgili yaptıkları icraatlarını anlatıp, halka daha fazla hizmet için birlik ve beraberlik içinde çalışmayı sürdüreceklerini söylediler.

Ak Parti Fethiye İlçe Danışma Kurulu toplantısında ilk söz alan Fethiye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Emrullah Tuna "Tüm belde ve köylerde teşkilatlanmamızı tamamladık. Futbol turnuvası düzenledik ve turnuva devam ediyor. Kutlu Doğum Haftasında gençlik kolları olarak bir konferans düzenledik. Partiye üye kayıtlarımız devam ediyor. Kısaca biz çalışmaya devam ediyoruz" diye konuştu.

Kadın Kolları Başkanı Ferzan Çakal ise "Ak Parti Fethiye İlçe Kadın kolları olarak herkese yardımcı olmaya çalışıyoruz. Çamköy'de kermes düzenledik. Foça Mahallesi ve Taşyaka dışında mahalle teşkilatlanmamızı tamladık. Kemer, Kumluova ve Eşen Beldelerimizi ziyaret ettik. Bize gelen vatandaşımızın sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz. Bulamadığımızda vatandaşlarımızı İlçe Başkanımız ve Milletvekillerimize yönlendiriyoruz. Çok sayıda iş talebi geliyor" dedi.

Reklam
Reklam

Belediye meclis üyeleri adına konuşan Ak Parti Fethiye Belediye Başkanı Rıza Aydın da, "2005 yılında buyana Ak Parti'de siyaset yapıyorum. Bu süreçte 2 yerel, 2 genel ve 2 de referandum süreci geçirdik. Bu süreçte parti olarak hep birlik ve beraberlik içinde olduk. Ancak merkez belediye seçiminde bu birliği sağlayamadık. 209 yılı yerel seçimlerinde 2. Pati olduk. Biz Fethiye belediye meclis üyeleri olarak hep muhalefet yapan olamadık. Fethiye için faydalı gördüğümüz her gündem maddesine evet dedik. Faydalı görmediğimiz görmediklerimize hayır dedik. Görev yaptığımız sürece belediye meclisinde gündem maddelerinin yüzde 90'ına evet, yüzde 10'a hayır demişiz" diye konuştu.

AK Parti Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Ali Türkan ise, "Nisan ayı içinde en çok konuşulan konu 2-B yasası oldu. Fethiye'nin yüzde 72'si orman. 2-B sorunu yıllardan buyana konuşulan ancak bir çözüme kavuşturulamayan bir çözümdü. AK Parti hükümeti tarafından bu sorun çözüldü. 2-B'lerin satışından elde edilen gelirin yüzde 90'ı kentsel dönüşüme, yüzde10 ise orman köylüsüne harcanacaktır. Şehrimize de kentsel dönüşüm şart. Fethiye'de butik şehir denilerek meşhur edilmek istenen yerler var. Bana göre buralar bitik şehirdir. Butik şehir denilen bu yerde de kentsel dönüşüm yapılmalıdır. Geçtiğimiz yıllarda tapusu olup ta tabusu iptal edilerek arazileri 2-B kapsamında alınan vatandaşlarımızın hakları teslim edilecek. 2-B arazilerin Raiş beldeleri ile ilgili olarak CHP köy köy dolaşarak bu bedelin pahalı olduğunu söylüyor. Bu yalandır. Kaldı ki 2-B arazilerin raiş beldeleri daha belirlenmedi. 2014 yılı yerel seçimlerinde Ak Parti olarak bir favoriyiz. Fethiye'de oy oranımız %44'tür. Muğla Büyükşehir olunca belde belediyeler kapanacak. Fethiye merkez belediye olacak. CHP'li Fethiye belediye meclis üyeleri partilerinden istifa ettiler. Belediye meclisinde parti olarak muhalefet eden tek parti Ak Parti var. Fethiye Merkezde Oto park konusunda herkes şikâyetçi. Geçtiğimiz günlerde Fethiye'nin sokaklarının parkomat ihalesi yapıldı. İhaleyi Fethiyespor'un da içinde bulunduğu bir şirketin işletmesi beni de mutlu ediyor. Fethiyespor bizim temsilcimiz. Ancak 13 yıldan buyana Fethiye'yi yönetenler her İnşaat ruhsatı alınırken otopark ücreti adı altında alınan para nereye gidiyor bunu açıklasın. Bu konu ile ilgili olarak önümüzdeki ay belediye meclis üyelerimiz önerge verecekler" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"2014 yılı seçimlerinde Muğla'da Ak Parti olarak birinci parti olmak istiyoruz. Fethiye olmadan Muğla'da Ak Parti yok. Onun için Fethiye'nin yükü çok fazla" diyen AK Parti Muğla İl Başkanı Nihat Öztürk "Bütün ilçe kongrelerini tamamladıklarını belirterek 5 Mayıs tarihinde yapılacak olan il başkanlığı kongresi için de kendisinin aday olduğunu kaydetti. Şu ana kadar partisinin değişik kademelerinde görev aldığını dile getiren Öztürk, "Parti olarak hedefimiz, 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlere büyükşehir olarak girecek olan Muğla'da belediyeyi kazanmak. Kimseyle kavga etmeden seçimlerden başarıyla çıkacağımıza inanıyorum" dedi.

Ak Parti İl Yönetimi olarak Fethiye'ye büyük önem verdiklerini anlatan Öztürk, eğer Muğla'da ak parti bir yerlere gelecekse bu da Fethiye'nin sayesinde olacaktır. Fethiye Ak Partinin Muğla'da en önemli ilçesidir. Bu nedende Fethiye'deki partili arkadaşlarımıza büyük görevler düşmektedir" dedi.

Ak Parti Muğla Milletvekili Ali Boğa ise, "Verdiğimiz sözlerin takipçisiyiz. Verdiğimiz sözleri hayata geçirmeye devem ediyoruz. Bir günde en az 100 adet telefon görüşmesi yapıyoruz. Bu da an az 3 saat demektir. Derdine çözüm arayan direk bize telefon açıyor. İlçe teşkilatı, il teşkilatı ile görüşmeden bize geliyor. Bu da teşkilat içinde disiplini sağlayamadığımızı gösteriyor. Ak Parti ülke genelinde tarih yazmaya devem ediyor. Biz de Muğla'da Ak Parti'yi birinci parti yapalım ve tarih yazalım" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz