Fethiye Akut Üç Günlük Eğitim Gerçekleştirdi

Fethiye AKUT üyelerine üç gün boyunca eğitim verildi. Fethiye-Kayaköy arasındaki ormanlık alanda kurulan kampta gece...

Fethiye AKUT üyelerine üç gün boyunca eğitim verildi. Fethiye-Kayaköy arasındaki ormanlık alanda kurulan kampta gece ve gündüz boyunca verilen eğitimlerde akut üyelerinin mukavemetleri arttırıldı.

AKUT operasyon sorumlusu Fatih Işık tarafından verilen eğitimlerde yamaç paraşütü kazalarında yaralıyı iple kurtarma, doğada kaybolan turistleri ve zor durumdaki keçi ve benzeri hayvanları kurtarma, kazazedeye halatla erişmek, Jenaratör ve GPS kullanma, gibi konularda uygulamalar yapıldı. Aralarında bayanlarında bulunduğu 19 kişilik AKUT ekibi gece operasyonları eğitimi de alırlarken eğitimlerin oldukça başarılı geçtiği ifade edildi. AKUT operasyon sorumlusu Fatih Işık üç günlük eğitimde standart olan eğitimleri verdiklerini belirterek doğadan adam kurtarma, halatla kazazedeye ulaşmak, ve bölgedeki paraşüt kazalarında ilk yardımı götürmek için bir dizi eğitim verilmiştir dedi. Fethiye bölgesi paraşüt kazaları için önemli bir bölgedir. Fethiye bölgesinde 2008 yılından beri 20-25 operasyona katıldık. Başarısız bir operasyon olmadı. Diyen Fatih Işık, "Operasyonlarımızın başarısını yaptığımız eğitimlere borçluyuz" dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: