Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi Türkiye’yi Fransa’da Temsil Edecek

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi, 9 eğitmeni ile birlikte Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek olan Anadolu Festival...

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi, 9 eğitmeni ile birlikte Fransa’nın başkenti Paris’te düzenlenecek olan Anadolu Festival Grubu içerisinde yer alarak, ülkemizi temsil edecek.

Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi, Türk kültürünün yanı sıra hazırlanan Fransızca broşürler ile Fethiye’nin de tanıtımı gerçekleştirilecek. Dalaman Hava Lİmanı’ndan Fransa’ya hareket edecek olan kafile orada ebru, çini, resim, kilim ve hat sanatı üzerine sergiler açacak. Fethiye'nin sevilen Türk Halk Müziği Sanatçısı Adem Kazan, Paris’in değişik bölgelerinde konser verecek.

Reklam
Reklam

FBKM Müdürü Muammer Şahin, yaptığı açıklamada, “Kültür merkezi eğiticileri olarak Paris’te düzenlenen Anadolu Festival Grubu’na davet edildik. Yaklaşık 2 ay önce aldığımız davet kapsamında Perşembe günü Dalaman Havaalanı’ndan, Paris’e hareket edeceğiz. 9 ayrı dalda eğitim faaliyetleri veren arkadaşlarımızın geleneksel el ürünlerinden oluşan sergisi açılacak. Bunun içinde ebrudan çiniye, Kaya halısından hat sanatına kadar eserler sergilenecek. Fransa’da yaşayan Türk toplulukları, düzenlenecek etkinliğe ülkemizden katılım için Kültür ve Turizm Bakanlığı’nı aradı. Bakanlığımızın onları kültür merkezimize yönlendirmesi bizleri mutlu etti” dedi.

Hatay’dan Türk mutfağının tanıtımı, Bursa’dan da mehter takımı bu organizasyon içerisinde yer alacak” diyen Şahin, “100 bin kişinin katılacağı belirtilen fuarda Fethiye’mizin Fransızca hazırlanan broşürünü dağıtacağız. Hem ilçemizin hem de kültürümüzün tanıtımı açısından yapılacak bu güzel çalışmaya katılmamızı sağlayan herkese teşekkür ederiz. Türk Halk Müziği Sanatçımız Adem Kazan, Paris’in değişik bölgelerinde konser verecek. Albümün ardından böyle bir konser verecek olması bizi mutlu eden diğer bir olay oldu” şeklinde ifadeler kullandı. Türk Halk Müziği Sanatçısı Adem Kazan açıklamasında, “Uluslararası bir organizasyonda görev almanın heyecanını yaşıyorum. Fransa’nın başkenti Paris’te konser vereceğim. Onur verici bir olay. Bölgemizi, ülkemizi ve Türk Halk Müziği kültürümüzü en iyi şekilde temsil edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: