Fethiye 5. Kültür Sanat Günleri, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen törenle başladı.
Etkinliğin açılışında konuşan Tertip Komitesi Başkanı Mustafa Şıkman, "Kültürünü yitiren toplumlar kimliklerini de yitirmeye mahkûmdurlar. Yörük sevecendir, misafirperverdir, art niyetsizdir. Yörük sözü doğru, özü doğru, mert, hile hurda bilmez, yalandan, dolandan uzak, koruyucu, kollayıcıdır. Bu güzelim Yörük kültürü bize özgü, yöremize özgü motiflerle donanmıştır. Bunun en güzel örneklerini, Ramazan Kıvrak, Hüsnü Çalış, İsmail Uzunoğlu gibi arkadaşlar yapmaktadır. Bunun dışında da Ünal Şöhret Dirlik, yöremizin deyim ve deyişlerini kitap haline getirmiş, belgelemiştir. Kültürümüzü koruyalım, kimliğimizi yitirmeyelim ama gelişmelere de açık olalım. Bunun için her alanda iyiyi, doğruyu ve gelişimi kendimize hedef alıp çalışmamız, araştırmamın gerekli. Fethiye Kültür ve Sanat Günlerinin işlevlerinden birisi, en önemlisi ama belki de en az fark edilen yönü budur" dedi.
Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı'da, "Şimdiye kadar dört tane Yunus Nadi Kültür ve Sanat Günleri adı altında etkinlikler yaptık. Artık işler öyle bir noktaya geldi ki, Yunus Nadi Günlerini aştı, Fethiye Kültür Sanat Günlerine dönüştü. Önümüzdeki günlerde de bu Fethiye Kültür Sanat Festivaline dönüşecek. Bununla ilgili olarak alt yapımız hazır. Bizde kültür dendiği zaman akan sular durur. Çünkü kültür bizi biz yapan değerlerdir. Biz bu tür etkinlikleri kültürümüze çakılan sağlam çivi olarak görüyoruz. Biz Fethiye Belediyesi ve Fethiye ilçesi olarak kültürümüzü ayakta tutabilmek için her türlü çabayı gösteriyoruz. Bizim için Cahit Beğenç'in sözü düsturlarımızdan bir tanesidir. Cahit Beğenç diyor ki: Dilim anamın ak sütü gibidir. Ona söz söyletmem. Ona sahip çıkarım. Dil kültürümüzün en önemli öğesidir. Bizi geldiğimiz yerlerden buralara kadar getiren ve hala dünyanın dördüncü büyük dili olan dilimiz bizi bağlayan en büyük çimentolardandır. En büyük bağımızdır. Yöresel kültürü tabi ki korurken yüceltirken, yöresel sanatçılara destek verirken, ülke kültürünü, yerel kültüre vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çayların, derelerin büyük bir nehre akışı gibi değerlendiririz. Ama buraya gelen sanatçılar 5 gün boyunca bize yerel, ulusal ve evrensel kültürü bize tanıtacaklardır. Çocuklarımızla bir araya gelecekler. Bizler bağnaz, tutucu insanlar değiliz. Bizler sanat ve sanatçıya saygı duyar ve onların yaptığı sanatı her zaman başının üstünde tutan bir zihniyete sahibiz. İnanıyorum ki Fethiye'de 5 gün kültür ve sanat rüzgârı esecek. Bu anlamda destek veren herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Yunus Nadi İlköğretim Okulu öğrenci korosu Müzik öğretmeni Banu Yurtoğlu yönetiminde şarkılar seslendirdi. Törende ayrıca 'Aydınlığa Umuda' isimli oyun da sahnelendi.
Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz