Fethiye "marka Şehir" Olmak Istiyor

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye'nin marka şehir olmasıyla ilgili, "Markalaşmanın en önemli göstergesi müşteri memnuniyeti, bölgeye gelen turistin rahat etmesi

Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Fethiye'nin marka şehir olmasıyla ilgili, "Markalaşmanın en önemli göstergesi müşteri memnuniyeti, bölgeye gelen turistin rahat etmesi ve başkalarına da bölgeyi tavsiye etmesi" dedi.

Skal International ile Fethiye Belediyesi işbirliğinde Belediye Kültür Merkezi'nde organize edilen "Fethiye'nin Turizmdeki Marka Değeri" konulu toplantıda konuşan Kaymakam Çalık, Fethiye'nin Ölüdeniz, Babadağ, Çalış Plajı, Saklıkent gibi bir çok marka değeri olduğunu söyledi.

Çalık, bunların sunumunda uygulanacak teknikler ve sunumun, hizmetin en iyi şekilde geri dönmesini sağlayacağını belirterek, "Markalaşmanın en önemli göstergesi müşteri memnuniyeti, bölgeye gelen turistin rahat etmesi ve başkalarına da bölgeyi tavsiye etmesi. Değerlerimizi iyi sunarsak bu müşteri memnuniyeti olarak bize döner. Sahip olunan değerlerin korunabilir hale getirilmesi de markalaşma sürecinde önemli rol oynar" dedi.

Reklam
Reklam

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, ilçede her türlü doğal ve kültürel zenginliğin yanında, alt yapısal eksikliklerin de büyük oranda tamamlandığını ifade ederek, "Artık 15 yılın çabasını markalaştırmak istiyoruz" diye konuştu.

Fethiye'nin marka şehir olabilmesi için bir çok eksikliğin belediye tarafından giderildiğini vurgulayan Saatcı, şöyle devam etti:

"Fethiye neden dört ay, beş ay turist alıyor da sonra boş geçiyor- Fethiye coğrafyasıyla içinde herşeyi barındıran bir şehir. Şehrimize Akdeniz çanağında ödül getiren tatil köylerimiz var. Herşeyi bırakalım bir yana, Kayaköy ve Üzümlü'nün bezi, dastarı ve şarabı var. Seki'nin halısı var. Denizimiz, yeşilimiz ve mükemmel bir tabiatımız var. Herşey var, ama neden Fethiye hak ettiği yeri alamıyor- Niçin ulusal basında yer alamıyor- Halbuki kaşıkçı elmasımız dediğimiz, Göcek var, Ölüdeniz var, hava sporları, rafting, dalış, Likya yolu, dinlenme, eğlence hepsinin çeşitliliği var."

Hava Sporları Federasyonu Başkanı Nihat Ermihan, bölgede yapılan yamaç paraşütü uçuş oranlarına bakıldığında, Fethiye'nin 2012'de yaklaşık 63 bin uçuş yapılan tek yer olduğunu ifade etti. Ermihan, bölgede daha kaliteli hizmetin nasıl verileceği konusunda Hava Sporları Federasyonu ile Türk Hava Kurumu arasında ortak çalışmalar yapılabileceğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Zeynep Öziş, Fethiye'nin markalaşması için öncelikle pazarlama ağının genişletilmesi gerektiğini vurguladı. Öziş, "Bizler Alaçatı'yı yerel değerlerle ve beldede bulunan turizm tesislerinin isimlerini Türkçe yaparak markalaştırdık. Beldede korunması gereken değerler arasında ilk sırayı alan, yerel halk, taş yapılar ve bizim için doğal olan herşeyi aslına uygun şekilde yaşatmaya çalışıyoruz" dedi.

Muhabir: Utku Uçrak

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: