Fethiye Ormanlarının Sorunları Belirleniyor

Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü tarafından Fethiye’deki ormanların sorunları belirlenip, çözüm önerileri ele alınıyor.Fethiye’de iki...

Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü tarafından Fethiye’deki ormanların sorunları belirlenip, çözüm önerileri ele alınıyor.

Fethiye’de iki gün devam edecek toplantıda Fethiye, Dalaman, Köyceğiz, Kemer orman işletme müdürlükleri içersinde yer alan ormanların en önemli sorunları ile ilgili olarak proje üretilip çözüm önerileri kısa sürede uygulamaya konulacak. Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Neşat Erkan, Muğla Orman Bölge Müdür Yardımcısı Vedat Dikici, Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu ile araştırma bölgesi içinde yer alan orman işleme müdürleri ile orman mühendislerinin katıldığı toplantıda Fethiye ormanlarındaki en önemli sorunlar için proje üretilip çözüm yolları geliştirilecek.

Reklam
Reklam

Toplantıda başta orman yangınlarına daha çabuk müdahale ve yangının büyümeden söndürülmesi, odun dışı orman ürünleri ile orman köylülerinin sorunları belirlenip, çözüm yollarının geliştirilmesi konuları ele alınarak, Batı Akdeniz Ormancılık Araştırma Enstitüsü’nün daha önce geliştirdiği projeler üzerinde duruldu.

Fethiye Orman İşletme Müdürü Gürhan Zorlu, bu çalışmaya ev sahibi olarak destek verdiklerini, bölgedeki ormancılık sorunları ve çözüm önerileriyle ilgili projeler geliştirileceğini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: