Fethiye Semaları Model Uçaklarla Şenlendi

Türk Hava Kurumu'nun (THK) düzenlediği radyo kontrollü model uçak başlangıç ve tekabül kursuna katılanlar, model uçaklarla gösteriler sundu.

Türk Hava Kurumu'nun (THK) düzenlediği radyo kontrollü model uçak başlangıç ve tekabül kursuna katılanlar, model uçaklarla gösteriler sundu.

THK'nin 60 saatlik kursunu tamamlayan 20 kursiyer, Ovacık Mahallesi'nde düzenlenen törende, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık ve Ölüdeniz Belediye Başkanı Keramettin Yılmaz'dan sertifikalarını aldı.

Törende konuşan THK Fethiye Şubesi Başkanı Mustafa Özkaya, THK'nin sportif havacılığın gelişmesi için ücretsiz kurslar verdiğini anlattı. Özkaya, "Fethiye'de model uçakçılığı geliştirmek için 3 yıldır düzenlediğimiz kurslarda 60 kursiyerimize sertifika verdik. Amacımız, THK'nin katılımıyla model uçakların yarıştığı Fun Fly Yarışması'na katılmak" dedi.

Reklam
Reklam

Özkaya, bu yarışmaya katılmak için Fethiye'de takım oluşturma çalışmalarına başladıklarını, en büyük hedeflerinin ise Fethiye'ye model uçak pisti kazandırmak olduğunu belirtti. Özkaya, model uçak pistini ilçeye kazandırdıklarında, Fun Fly Yarışması'nın bir ayağını Fethiye'de yapma imkanı bulabileceklerini bildirdi.

Model uçaklarla uğraşan Fethi Acar ise tüm gençlere bu uçaklarla tanışmalarını tavsiye etti. Acar, "Ben bir süre sonra strafor malzemeden kendi uçaklarımı yapmaya başladım. Herkese tavsiye ediyorum" diye konuştu.

Tören sonunda sertifikalarını alan kursiyerler, model uçaklarıyla akrobasi gösterisi yaptı. Fethiye semaları model uçaklarla şenlenirken, gösteriler vatandaşlarca ilgiyle izlendi.

Muhabir: Utku Uçrak / Güç Gönel

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz